Klassisk stekpanna i ugnen - recept

Stuga ostgryta är det mest välsmakande och ljust minns ögonblicket från dagis! Barn kommer aldrig ge upp denna känsliga, doftande och viktigast mycket läckra maträtt. Även från så härlig och vuxen för öron att inte fördröja. Vi uppmärksammar flera typer av recept på beredningen av den klassiska gryta, som vi lagar i ugnen. Glad alla vuxna och barn!

Klassisk ostkaka i ugnen

ingredienser:

beredning

Huvudkomponenten i den klassiska ostkakan är stugaost. Därför är det mycket viktigt att det är friskt med en behaglig sur lukt och smak.

För att inte gnugga kocken med hand kan du använda köttkvarn. I den redan krullade stallosten lägger vi till russin.

I en separat skål, med hjälp av en handfull, vispa ägg med vanilj och vanligt socker, en nypa salt. Häll sedan denna blandning i disken med höstost och russin. Vi blandar allt grundligt så att den resulterande massan blir homogen. Sprid hela massan i en oljad krämig oljevypp. Vi rekommenderar att du använder en speciell form av värmebeständigt glas. I det visar sig grytan vara mer fuktig och saftig, praktiskt taget inte brinnande. Vi lägger formen fylld med ostmassa i ugnen, uppvärmd till 190 grader. Efter 45 minuter kan den klassiska ostkvarnen serveras till bordet.

Recept på klassisk ostkaka med en manga

ingredienser:

beredning

För att göra denna typ av gryta behöver vi en bra hemgjord stallost: inte klumpig, torr, men inte för våt, gulaktig eller vit.

Lägg kockost i en sil eller kolsyr, torka den. Smält smöret på låg värme och se till att det inte kokar. Efter att oljan avlägsnats från elden, rörs den hela tiden, vi kombinerar den med slagna ägg, socker och vanilj. Lägg till semolina till dem, rör om allt igen och låt blandningen stå i 15 minuter. När mangan börjar öka i volym blandar vi den med stallost. Tvättade och rengöras från eventuella skräp av russin lägger till ostmassa, vilket vi enligt smaken lite saltat.

Vi sprider den resulterande blandningen i smört smör och ströts med brödsmulor för att bryta, forma. Använd en sked, nivå ytan, smörj den med gräddfil, strö över toppen med smörspån och baka i en varm ugn vid 210 grader, i 30-35 minuter.

Ett sådant recept på klassisk ostkaka, att smaka, som i dagis!

Recept för klassisk ostkaka med mjöl

ingredienser:

beredning

Vi gnuggar genom siktstugaosten. Nu när det är litet och fräckt introducerar vi mjöl in i det. I ägget lägger vi till smaka salt, vanilj och rätt mängd socker, piska allt med en gaffel, häll i kockost. Raisiner städas från möjliga svansar, tvättas och omsluteras i mjöl, och grytan blir inte våt. Vi går in i russinerna i ostmassan, blanda den och sprida den på oljerade och sprinklade brödsmulorna. Från ovan, smörj all gräddfil och strö med fruset, riven smör. Vi skickar formen med grytan till ugnen, uppvärmd till 180 grader.

När skålen börjar ta en nyfärgad guldfärg, kan du överväga att grytan är klar. Häll det med bärsirap och börja äta.