Internationella mors dag

För varje person är mamma den mest inhemska, älskade och viktiga personen. Det är hon, snäll, mild, kärleksfull och omtänksam, alltid orolig för barnets hälsa, blir upprörd om han lämnar på gatan utan hatt, kom hem sent eller svarade inte länge länge. All vår mamma ger oss möjlighet att leva och njuta av varje dag, längs vägen skiljer oss med sorg och glädje, skyddar oss från alla slags jordiska motgångar och kommer till försvar, oavsett vad.

Även i antiken gick många poeter och artister på moderskapets skönhet och charm i sina skapelser. Dessutom finns det idag ett mer formellt sätt att uttrycka beundran för detta svåra och verkligt kvinnliga "yrke" - årets innehav av Internationella morsdagen.

Tanken att hålla en sådan ljus semester är i stor utsträckning kopplad till höjningen av moderns roll inte bara i människans liv utan även i samhällsutvecklingen. Det är ju allt från det sätt som en kvinna tar upp sina barn, att statens framtid, där hennes familj bor, beror på. När Internationella Morsdagen firas, är det omöjligt att säga exakt, för varje år ändras datumet. Därför kommer vi i denna artikel att berätta om vilka av årets dagar du behöver för att gratulera din mamma eller acceptera grattis från dina älskade barn.

Vad är datumet för den internationella morsdagen?

Denna rörliga och trevlig semester har sin långa historia. Traditionen att fira Mors dag var utbredd i antikens Grekland och Rom . Grekerna har länge uppskattat gudinnan Gaia - moderen till allt liv på jorden, och på en av vårdagarna dyrka henne. Romarna dedikerade till att förhärliga mor till alla sina lånare - Cybele, för tre hela marsdagarna (22-25 mars). Engelska för tre århundraden sedan, på den fjärde söndagen av lånet , enligt beslutet av kung Henry III, firade "Mamino Sunday". På den här dagen skulle alla barn som tjänade sina egna pengar medan de tjänstgjorde i rika familjer, komma till föräldrarnas hus med gåvor och presenter. Sedan, på 1600-talet av 1700-talet, var den engelska morsdagen likadan med den officiella semestern, därför att lämna arbete och besöka mor, alla kunde fråga värden för en ledig dag.

Historien om den moderna internationella morsdagen föddes i USA. 7 maj 1907 i västra Virginia, lite okänd, gick en häftig gammal dam som heter Mary Jervis för tidigt bort. Hela världen skulle inte veta om den här händelsen, om inte för den avlidnas dotter - Anna Jervis. Att begrava sin mamma bestämde flickan att den vanliga kyrkans minnesservice för den avlidne inte är tillräckligt. Uttömd av sorg, ville dottern att varje mamma i världen skulle ha sin minnesvärda dag, som kan vara avsedd för kommunikation med barn och släktingar. Sedan, med stöd av likasinnade människor, skickade desperat Anna flera brev till många statliga institutioner och myndigheter och bad dem att ägna en dag till att hedra sina mödrar.

Efter tre år av sådan aktiv aktivitet blev idén om Anna Javers äntligen till verklighet. Och år 1910 beslutade de amerikanska myndigheterna att godkänna den internationella morsdagen, som föll på andra söndagen i maj.

Idag är det dags att gratulera dina mammor på denna semester, tacka dem för uppriktig kärlek, hängivenhet, vänlighet och omsorg, för att ge blommor, trevliga gåvor, kyssar och varmaste omfamningar. För att hedra Internationella Morsdagen gratulerar man också sina fruar för sin glädje att vara pappa. Särskilt aktiva initiativtagare på denna dag arrangerar alla typer av konserter, temakvällar och utställningar.