Kingdom Centre


Kingdom Center är en av de kända landmärkenna i Riyadh , en 99-våning skyskrapa 311 m hög. Ett annat namn för tornet är Burj Al-Mamljaka. Konstruktionen varade i ca 3 år: startade 1999, den slutfördes 2002.


Kingdom Center är en av de kända landmärkenna i Riyadh , en 99-våning skyskrapa 311 m hög. Ett annat namn för tornet är Burj Al-Mamljaka. Konstruktionen varade i ca 3 år: startade 1999, den slutfördes 2002.

Enligt uppgifterna från 2015 upptar Kingdom Centre i Saudiarabien fjärde plats i höjdled (även om det var på 2: a, bakom 601 meter Makkah Royal Clock Tower Hotel i Mekka ). Det är inte bara känt för sin höjd, men också för sitt ursprungliga utseende. Det är särskilt vackert i mörkret: allt i ljusa ljus är Kingdom Center synligt från nästan var som helst i den arabiska huvudstaden. Och från observationsplattformen, som ligger i den övre delen av skyskrapan , erbjuder en vacker utsikt över Riyadh.

Arkitektonisk lösning

Skyskrapa-projektet utvecklades av det amerikanska företaget Bechtel Corporation. Den ursprungliga uppfattningen av byggnaden (tomhet av den paraboliska formen liknar ett nålöga) uppskattades: i 2002 vann skyskrapan Emporis-priset i kategorin "Den bästa skyskrapa-designen".

Vad ligger i Kingdom Centre-byggnaden?

Initiativtorn för byggandet av Kingdom Center var Prince Al-Valid Bin Talal bin Abdulaziz Al-Saud, som också äger skyskrapan. Representationen av den oro, som prinsen äger, ligger i en skyskrapa. Byggkostnaden motsvarar 385 miljoner dollar.

Tanken att bygga en sådan byggnad provocerades genom att det inte fanns varumärkesbutiker på Saudiarabiens territorium där man kunde köpa originalprodukter av kända varumärken. Idag är det i skyskrapan:

Det finns inga kontor i den övre delen av byggnaden (i Saudiarabien är det lagligt förbjudet att använda kontor och speciellt för bostäder över 30: e våningen); Det finns en observation däck, som är mycket populär bland turister, eftersom det är bra att se hela Riyadh.

Dessutom finns det ett observatorium och en moské högst upp. Den senare är en av de högsta belägna moskéerna i världen (ovanför ligger bara moskén i Burj Khalifa ). Att flytta mellan Kingdom Kingdoms golv utför 41 liftar och 22 rulltrappor. I närheten av byggnaden finns en parkeringsplats för 3000 platser.

Hur och när ska man besöka Kingdom Center?

Kungliga tornets organisationer, som alla i Saudiarabien, arbetar inte på fredagar och lördagar. Deras arbetstid är från söndag till torsdag från 9:30 till 18:00. Restauranger är öppna för besökare från söndag till torsdag från 9:30 till midnatt, på fredag ​​från 13:00 till 00:00.

Butiker väntar på köpare från söndag till onsdag från kl. 9.30 till 22.30 (lunchavbrott varar från kl. 12:30 till 16:30), på torsdagar och lördagar - samtidigt, men utan paus till lunch. På fredagen öppnar de klockan 16.30 och arbetar fram till kl. 22.30. För att nå Burj Al-Mamljaki är det möjligt på King Fahd Rd och på Al Urubah Rd.