Torrt hår - vad ska man göra?

För intensiv exponering kan skada dem ytterligare och förvärra problemet med torrt hår. Brist på vård kommer att leda till en försämring av rötterna och en överträdelse av syrabalansen i hårbotten. Det är viktigt att hitta en kompromisslösning som säkerställer mild näring och restaurering av torrt hår.

Mycket torrt och sprött hår: vad ska man göra?

Hårtvätt

Plocka upp ett närande schampo för torrt hår är enkelt. Många apoteksvarumärken erbjuder en mängd olika produkter med vitaminkomplex och mineraler som försiktigt rengör och fuktar hårbotten. Det är viktigt att vara uppmärksam på sammansättningen av schampon, som föredrar naturliga ingredienser.

Vattentemperaturen ska vara låg, det är lämpligt att tvätta torrt hår med varmt eller kallt vatten. För hög temperatur försvårar avdunstningen av fukt, hårbotten torkar. Detta leder inte bara till brittleness, men också till utseende av mjäll och peeling.

Torka håret med en handduk är inte värt det, det är bättre bara att försiktigt klappa dem och lämna en handduk i ditt huvud.

Torka håret

Torrt hår bör inte torkas med en hårtork alls, men om det behövs bör följande regler följas:

  1. Använd högkvalitativ utrustning med jonisering och funktion för att tillföra sval luft.
  2. Torka håret i medelhastighet.
  3. Använd inte en hårtork varje dag.
  4. Applicera speciella skyddsmedel på håret för att torka med hårtork.

Kombinera och Styling

För ofta användning av kammen skadar torrt hår och gör det mer sprött. Därför är det nödvändigt att undvika denna procedur under dagen.

Medel för styling bör väljas efter hårtyp med fuktighetsgivande ingredienser i kompositionen. Tja, om bland ingredienserna kommer att vara vegetabiliska oljor och vitaminkomplex. Användbara ämnen är också glycerol och dexpanthenol.

Vitaminer för torrt hår

Förutom yttre effekter i form av masker och schampon är det mycket effektivt att ta vitaminer inuti. Torrhet i hårbotten och håret talar om bristen på vitamin A och E i kroppen. Det är därför lämpligt att dricka Aevit med en kurs om 1 månad eller ett biologiskt aktivt tillsatsmedel med ett mineralkomplex. Det kommer att vara användbart att komplettera din diet med produkter som innehåller dessa vitaminer:

Naturliga lösningar för torrt hår

Eteriska oljor för torrt hår

Med detta problem är det användbart att lägga några droppar eteriska oljor till hårhygienprodukter eller masker. Lämpliga oljor är:

Krukor av örter för torrt hår

Det innebär att du kan skölja håret efter tvätt eller använda det som ofördelbar balsam:

Lera för torrt hår

För ofta använder ler inte önskvärt med torrt hår, för Det är en naturlig sorbent som binder fett och fukt. Det är lämpligt att göra masker med lera eller tillsätt den med en halv matsked i en vårdande balm. Då kommer leran inte att torka hår och hårbotten, stärka glödlampor och främja hårväxt.

Det bör noteras att kaolin (vit lera) absolut inte är lämplig för problemet i fråga, eftersom det har en stark torkningseffekt. Det är bättre att använda sådana typer: