Hur man gör stallost från mjölk?

Många idag är oroade över kvaliteten på de produkter som levereras till affären. Detta gäller speciellt för mejeriprodukter. I en tid med marknadsekonomi och utvecklad konkurrens skiljer sig produkterna från olika tillverkare till ett lågt pris. Men det handlar om kvaliteten på väldigt få människor tror. För dem som vill ge sin familj med naturprodukter, har vi förberett den här artikeln, som berättar hur man gör mjölk ostmassa.

Hemlagad keso från mjölkrecept

ingredienser:

beredning

Innan mjölk ska produceras, bör man köpa mjölk. För att göra detta bör det sättas i ca 36-48 timmar på en varm plats. Mjölken omvandlas till curdled mjölk, vassle separeras. Var inte rädd att produkten under en så lång tidsperiod kommer att försämras. Naturmjölk blir inte ruttet, det är precis vad vi behöver - curdled milk . Prostokvasha har en lätt surmjölkslukt, det smakar som kefir. Om det finns en skarp obehaglig lukt i en behållare med mjölk, blev det en äcklig smak, då kan sådan mjölk inte användas.

Kokgjord yoghurt har en ganska tät struktur - inte för hårt och inte för mjuk. Den kan skopas upp med en sked, medan den inte håller formen (till skillnad från gräddfil eller stallost). Den resulterande curdled mjölken läggs i en kastrull och släckas. Värm upp till 40-50 ° konstant omrörning. Detta kommer att bidra till att separera serumet. Men man måste komma ihåg att det är omöjligt att överhettas ojämn mjölk - det kommer att förstöra smaken av stugaost.

Efter uppvärmning av den krökta mjölken får den svalna och kvävas. Serum kommer att behöva tömmas. På serumet kan du till exempel baka pannkakor. För att göra hemgjord ost från mjölken lyckades, uttrycka serum bättre genom ett lager av gasbindning i flera lager. Kollaren och silen fungerar inte, för en tillräcklig mängd stugaost kan läcka genom sina ganska stora hål. Fälld flera gånger, gasväv eller bomullstyg passerar enkelt serumet, medan all stugaost kvarstår i väskan. När vasslan torkar är stallosten klar. Du kan äta den som en färdig maträtt, eller du kan göra något gott av det .

Höstost från färsk eller sur mjölk?

Curd är gjord av sur mjölk. Färsk mjölk måste förfermenteras, det vill säga omvandlas till curdled milk. Höstost kan tillverkas av färsk mjölk utan tillsats av ytterligare ämnen. Om så önskas, för en snabbare jäsning av mjölk, kan du lägga till en liten kefir (1/2 kopp) till den. Detta är dock inte nödvändigt. Det är också mycket viktigt att välja rätt mjölk.

Om du använder rustik, naturlig mjölk finns det inga nyanser. Du kan bara rekommendera dig själv att pasteurisera - för att döda oönskade bakterier. Höstost från pastöriserad egen mjölk kan ges även till små barn.

Om du använder affärsmjölk är det viktigt att välja så naturligt som möjligt. Detta låter naturligtvis löjligt i vår tid. Under tiden blir det mesta av den mjölken i plastflaskor som säljs i stormarknader inte sura. Först kan det stå i ett par dagar vid rumstemperatur och blir omedelbart rancid och rutt. Denna mjölk är inte lämplig för tillagning av hemlagad keso. För att göra hemlagad kesost från mjölk, välj en billigare, pastöriserad (ej steriliserad!), Bättre i plastpåsar. Sådan mjölk suger tillräckligt bra, har ingen obehaglig eftersmak

Beroende på den ursprungliga fettinnehållet i mjölk kan fettinnehållet i den resulterande stugan också vara annorlunda. Med rustik naturlig mjölk får du en tjock stallost, vars recept beskrivs ovan. För dem som följer figuren kan du rekommendera mjölk 1,5% och 2,5% fett. Fett påverkar inte receptet, hur man lagar kockost från mjölk. Bakterier som omvandlar mjölk till curdled mjölk finns i produkten, oberoende av dess fettinnehåll. Det är dock värt att veta att jäsning av mer fet mjölk, du kan få sådana "sidoprodukter" som naturlig grädde och gräddfil.