Fuktighet i huset - sätt att eliminera

Om ditt hus lukter fuktigt, är det dags att noggrant kontrollera alla väggar och golv. Det finns två typer av fukt : penetrerande och stigande. Beroende på orsaken till den ökade fuktigheten i huset väljer vi också metoder för eliminering.

Åtgärd för fukt i huset

Den så kallade penetrerande fukten är resultatet av väggens absorption av fukt. Anledningen kommer att vara:

Innan du tar bort fukt på väggarna bör du bestämma orsaken och sedan välja borttagningsmetoden. Först och främst kontrollerar vi alla rännor och rör för smuts och defekter. Om nödvändigt reparerar vi allt. Därefter kontrollerar vi bältros och eliminerar även alla nedbrytningar. Om orsaken är i skällning eller efterbehandling är det svårare att ta bort fukt på väggarna, eftersom allt måste återställas och behandlas med en vattenavvisande förening.

Sätten att eliminera stigande fukt i huset reduceras till att arbeta med ett vattentätlager och ett lager i väggar och golv. Som regel kommer ett tecken att vara fläckar i sockelområdet längs den nedre delen av väggen och under regnperioden försämras situationen. Ibland räcker det att reparera det här isoleringsskiktet, kontrollera och justera blinden på husets omkrets.

När det gäller fuktigheten i ett flervåningshus för bostadsinvånare, är det i detta fall nödvändigt att kontrollera all ventilation. Mycket hjälpsam installation av specialfläktar, som bokstavligen drar fukt från luften från badrummet och köket. Många värmer väggarna och installerar nya fönster. Den enklaste bland sätten att eliminera fukt i huset under en tid absorberar tabletter.