Allergena produkter för barn

Hittills har matallergi hos barn blivit ganska vanligt. Nästan varje andra barn har en allergisk reaktion på dessa eller andra produkter. Det manifesterar sig i form av klåda, utslag i ansikte och kropp, rodnad, hudskalning. Om du inte tar detta fenomen på allvar, riskerar allergier att utvecklas till allvarliga sjukdomar, till exempel astma.

Vid en ålder av upp till 6 månader kan barnet reagera med allergiska manifestationer i någon mat, förutom modermjölk eller en anpassad blandning, men det betyder inte att dessa livsmedel kommer att vara allergier för barn i framtiden. Detta visar bara att barnets matsmältningssystem inte är tillräckligt moget och producerar inte de enzymer som är nödvändiga för att smälta vissa livsmedel.

Om barnet ammar, kan en viss mängd av allergenet vidarebefordras till barnet genom mjölken, så under de första sex månaderna av barnets liv är sjuksköterskan särskilt viktig för att bibehålla en diet och inte äta mat som orsakar allergi hos barn.

När det gäller barnets övergång till fast, vuxen mat, bör lokket börja med allergivänliga produkter för barn, vilket inkluderar kucchini, havregryn, gröna äpplen och så vidare. Vidare, när det enzymatiska systemet mognar, bör fler och fler livsmedel introduceras i kosten, med början med minimala portioner och iakttagande av kroppens svar.

För att styras av graden av allergifremkallande livsmedel är det nödvändigt att studera tabellen över allergiframkallande produkter för barn och basera på den för att bilda barnets ration.

Förteckning över allergiframkallande produkter för barn

Vid matning av ett barn är det också viktigt att observera åtgärden - nästan alla, även de mest lågalgetgena produkterna för barn kan orsaka utslag om de konsumeras i stora mängder.