Recept för varm choklad

Varm choklad är en mycket populär drink i Europa och Amerika, som nyligen lockar fler och fler fans i vårt land. Dess rika smak och tjock konsistens var älskad av många älsklingar som var trött på vanliga chokladgodis och chokladstänger.

Nu kan denna drink-efterrätt hittas i menyn på något kaffe eller restaurang, men många lagar varm choklad hemma med olika baser och njuter av din favorit delikatess utan att gå hem. En av fördelarna med varm choklad är att den kokas väldigt enkelt och snabbt, och i gengäld får du en fullständig behandling.

Om du också ska försöka laga hemlagad varm choklad, så kommer våra recept att vara till nytta.

Tjock varm choklad - recept

Varm choklad bereds av olika ingredienser, beroende på vilken typ av densitet och smak drycken vill ha. Vi erbjuder dig ett recept för att göra varm choklad, varefter du får en mycket tjock och intensiv efterrätt.

ingredienser:

beredning

För detta recept kan du ta svart eller mjölkchoklad. Förberedelse av varm choklad börjar med det faktum att vi odlar stärkelse i ett glas kyld mjölk. Återstoden av mjölken hälls i en kastrull, läggs på medellång värme, och när det blir varmt tillsätt det choklad, brutit i bitar och socker.

Ständigt rör om och ta bort från elden först efter att chokladet är helt upplöst. Blanda sedan den resulterande blandningen med mjölken i vilken stärkelsen löstes och värm den tills den tjocknar.

Häll het choklad över kopparna och tillsätt kanel eller grädde om så önskas.

Varm choklad från kakao

Ett annat recept på varm choklad medför användning av kakaopulver istället för choklad, vilket gör det inte en tjock efterrätt, utan en chokladdryck.

ingredienser:

beredning

Koka mjölken. Blanda sedan kakao och socker i en kastrull, och rör om lite, tillsätt hälften av den heta mjölken till dem. Tja i vägen, så att det inte finns några klumpar.

Därefter sätt blandningen på en långsam eld och igen, omrör, tillsätt resten av varm mjölk. Koka upp choklad, tillsätt vanilj eller kanel efter smak och ta bort från värme. Din het choklad är klar, dens densitet beror på hur många skedar kakao du lägger.

Recept för vit tjock varm choklad

Ett annat recept på varm choklad kommer att tilltala dem som gillar klassisk mjölk och svart choklad, föredrar en mild och mjuk smak av vit choklad.

ingredienser:

beredning

Häll chokladet i små bitar. Majsstärkelse löses i 1-2 matskedar varm mjölk. Låt återstoden av mjölken koka, tillsätt stärkelse i den och blanda väl, se till att det inte finns några klumpar. Lägg sedan till choklad i blandningen och koka över låg värme tills du får en tjock, homogen massa.

Häll chokladet över kopparna och njut av dina nära och kära. För att du ska kunna få en god efterrätt måste choklad vara av hög kvalitet.