Morse för barn

Morse är en vitaminuppfriskande drink gjord av juice av frukt, bär, grönsaker och vatten med tillsats av honung eller socker. Vi uppmärksammar några intressanta recept för barn.

Cowberry fruktdryck för barn

ingredienser:

beredning

Nu berätta hur du gör barn för ett barn. Så sorterar vi noggrant bären, tar bort soporna, tvättar flera gånger och slänger dem i kokande vatten. Täck pannan med lock och koka drycken på en svag eld i ca 5-8 minuter. Därefter fångas bären, kasseras i en kolsvamp och pressas in i en ren skål med tranbärsjuice.

Häll sedan det i en buljong, häll socker, rör om tills det är helt löst och koka i ytterligare 5 minuter. Om du ger ett barn till barn i upp till ett år, först filtrera drycken, kyla den till ett varmt tillstånd och gå in i barnets diet gradvis och titta på reaktionen på olika bär!

Morse från frysta bär till barn

ingredienser:

beredning

Bär sorteras, tvättas och läggs i glas. Häll sedan dem med kokande vatten så att vattnet helt stänger bären och rör om att börja smälta. Därefter fyller du upp det kokande vattnet och häller i smaken av socker. Du kan lägga några noter av färska mint för smak i drycken. Nu stänger vi disken med lock och lindar den i en handduk. Vi ger Morse insistera i ca 3 timmar, varefter försiktigt pressa bären med en sked, dra upp drycken genom ostkanten och pressa massan. Vi häller färdig bärjuice i karaffen, vi kyler lite och kallar barnen att laddas med vitaminer!

Cranberry Morse Recept för barn

ingredienser:

beredning

Frysta tranbär skölj noggrant med kallt vatten och låt det tina. Därefter mashar en träsked eller rena händer bären i emalj eller glas.

Separera sedan försiktigt bärkakan från tranbärsjuice . För att göra detta tar vi gasbind, lägger den i flera lager, spänner saften och trycker noga på massan. Därefter pressar vi den pressade kakan i varmt vatten, häller socker till smak, blandar koka, rör och lämnar i 10-15 minuter för infusion.

Nu filtrera den resulterande buljongen i en ren burk eller karaffel, tillsätt ren tranbärsjuice, blanda och få riktigt god tranbärsjuicejuice för barn.