Pumpa rätter för barn

Pumpa är en söt men väldigt användbar grönsak. Denna melonkultur är en deponering av användbara ämnen. Förstärkning av hjärt-kärlsystemet, normalisering av sömn och metaboliska processer, förbättring av syn och rörlighet i mag-tarmkanalen - så är en pumpa för barn användbar.

Att barnet har blivit kär i denna apelsinfrukt, är det nödvändigt att reglera en pumpa sedan den tidiga barndomen. Från det kan du laga ett stort antal rätter: både första och andra, och efterrätten, älskad av alla barnen! Unga mammor undrar ofta: hur man lagar en pumpa för ett barn så att det är gott och fördelarna är bevarade.


Pumpa puré för baby

För spädbarn framställs denna frukt i form av potatismos. Mest troligt kommer inte barnet att vägra att äta en ovanlig grönsak.

ingredienser:

beredning

Pumpa tvättas, rengörs och skärs i små bitar. Fyll med vatten och sätt på spisen. Hur mycket ska du laga en pumpa till ett barn? Viljan av en grönsak bestäms av en kniv: När bitarna blir mjuka kan elden släckas. Matlagning tar cirka 30 minuter. Sedan krossas pumpan i en puré med en blender.

Gröt med pumpa för barn

Den bästa frukosten är gröt, vilket ger energi till ditt barn för nya upptäckter och tricks. Så varför inte laga det med pumpa?

ingredienser:

beredning

Pumpa rengörs, tvättas och skärs i små bitar. Fyll det med kokande vatten, tillsätt socker och koka i ca 15 minuter, täckt med lock. Blanda sedan pumpan med mjölk och croup, gryta i ytterligare 20 minuter, omrörning. Stäng av plattan, sätt salt och olja i den färdiga gröt.

Läckra gruel för det bästa barnet är klart!

Pumpasoppa för barn

En ljus och läckande första tallrik med pumpa kommer att glädja din crumb med en underbar smak. Men oerfarna mammor vet inte hur man lagar en pumpa till ett barn för soppa. Receptet nedan kommer att vara en stor hjälp.

ingredienser:

beredning

Lägg en vattenpanna på elden. Skala grönsakerna från skalen och tvätta dem. Skär pumpan och potatisarna i små kuber och grädda morötterna. I kokande vatten, skicka alla grönsaker och koka över medium värme i 30 minuter. Mala soppen med en mixer, salt och tillsätt smör. Det är dags för arkivering!

Pannkakor av pumpa för barn

Behandla den lilla tjejen med små "soler" - pumpa pannkakor. Speciellt är skålen lämplig för små präster, som inte gillar den här soliga frukten: de kommer inte märka pumpan i pannkakorna.

ingredienser:

beredning

Pumpa bör rengöras, tvättas och revas. Kefir måste blandas med ägg och mjöl på ett sådant sätt att inga klumpar kvarstår. Tillsätt pumpa, socker, salt och blanda igen. Fritters är stekt i vegetabilisk olja. Spruta med gräddfil när den serveras.

Gryta med pumpa för barn

En liten gourmet är osannolikt att vägra att äta en bit aptitretande gryta gryta! Ge honom det här nöje, förbereda en maträtt till frukost eller till efterrätt.

ingredienser:

beredning

Skala pumpan från skalet och fröet och skär i små bitar. Ägg slog med grädde, salt och socker. Form för bakning, olja och strö med brödsmulor. Sätt pumpan i formen och häll de slagna äggen. Grytan är bakad i 30-35 minuter vid en temperatur av 200 ° C.

Förbered rätter från pumpa 2-3 gånger i veckan, inte oftare, på grund av det höga innehållet av karoten kan utveckla karotenisk gulsot. För att undvika allergier mot pumpa i ett barn, skriv den här produkten från 6 månader och låga doser, följ noga efter reaktionen.