Hur man lagar hashlama från kyckling?

Khashlama är en sammansatt maträtt av armeniska köket från grönsaker och kött, bräda i en kittel till mjuk. Ofta är en sådan måltid tillagd med nötkött, men om så önskas kan du använda andra kötttyper, som vi ska använda och göra hashlama med kyckling. Tack vare köttets känsliga konsistens, kommer maträtten att förberedas mycket snabbare än den traditionella versionen , vilket inte förhindrar att det inte blir mindre gott, gott och munvatten.

Hur man lagar hashlama från kyckling med potatis?

ingredienser:

beredning

Huvuddelen av arbetet med att laga hashlama reduceras till beredningen av grönsaker. De återstående stegen tar inte mycket tid. Så skölj potatis, tomater, paprika och svamp under rinnande vatten och torka det lite. Sedan tar vi bort potatisknölar och färska tomater från skinn och skärs i kuber eller skivor. Vi tar bort den bulgariska paprika från fröboxarna och pedicellerna och skär i remsor, och lökar släpps ut ur skalen och stryks av muggar eller semirings. Skär i kvarter eller slipa plåtarna svampar, och vitlökspentiklar snittskuren med en kniv. Vi förbereder också kycklingkött. Det är bäst att använda kycklingben eller höfter, efter att ha tagit bort huden från dem. Kött krydda kryddor av ditt val eller hopp-suneli, podsalivaem och ge honom några minuter promarinovatsya.

Nu är det bara att lägga grönsakerna och köttlagren i kittel. Den första att sprida lökringar, och på dem promarinovannoe kyckling. Sedan fördela över kycklingskiktet av bulgariska peppar och tomater, där vi sprider potatis, svamp och vitlök. Vi avslutar kompositionen med hackade färska örter. Glöm inte att hälla grönsakerna till smak och peppar. Därefter häller vi vatten eller buljong blandat med torrt vin i kastrullen, låt innehållet koka över medelvärme, täck behållaren med lock och gryta i en timme utan att störa.

Hur man lagar chashlama från en kyckling i en multivariat?

ingredienser:

beredning

Speciellt läckra och mättade hashlama med kyckling erhålls i en multivark. För beredningen tvättas kycklingköttet, torkas, kryddat med salt, peppar, läggs i multicast-potten och slår på enheten, ställer den på läget "Frying" eller "Bakning". När fågeln brinner lite, lägg till ringar av skalade lökar, och sedan sprida de skalade och skärs i potatisknölar. Därefter distribuerar vi morötter och äggplanter, skär dem i muggar eller halvcirklar. Lägg nu kucchini, skivar dem såväl som äggplantor, lägg ut remsor av bulgarsk peppar och skivor färska tomater. Slutligen släng en liten hackad vitlök och häll i vinet. Varje grönsaksskikt läggs i kapaciteten hos multi-enheten med salt och humle-suneli. Vi översätter multivarken till "Quenching" -läget och ställa in timern i en timme. Efter en tidslängd lägger vi till färska grönsaker i skålen på enheten med en maträtt och låt den brygga i tio minuter i "Uppvärmning" -läget.