Gedelix för barn

Ett barns hosta är ett problem för hela familjen, så ofta som oönskade. Men, tyvärr har inte ett enda barn lyckats undvika ett enda fall av hosta. Och oftare lider barn regelbundet av en hosta - våta fötter, svag immunitet, säsongsförkylningar - allt detta är vanligt i de flesta barns liv. Det är därför det är så viktigt att veta hur man ska ordentligt hosta. I denna artikel kommer vi att berätta om ett av de mest populära sätten att hosta - sirap och droppar gedelix för barn. Vi kommer att prata om metoderna för att ta och doser, liksom funktionerna vid utnämningen av varje form av drogen, beroende på patientens ålder.


Gedelix från hosta för barn: komposition

Gedelix framställs i två farmakologiska former: i form av en sirap (i flaskor om 100 ml) och i form av droppar utan alkohol (i flaskdropparna 50 ml vardera).

Den aktiva substansen i gedelix är ett extrakt av murgrönablad (i en koncentration av 0,04 g / 5 ml i sirap och 0,04 g / ml i form av droppar).

Ytterligare substanser av läkemedlet är:

Blötdjursblad är kända för sina spasmolytiska, mucolytiska och sekretolitiska egenskaper. Denna effekt uppnås genom stimulering av väggarna i magen, som i sin tur reflekterande (genom det parasympatiska systemet) stimulerar aktiviteten hos körtlarna i bronkial slemhinnan.

Gedelix barn: indikationer för användning

Sirap Gedelix används för att sluta hosta (med symptomatisk behandling av andningssjukdomar, liksom vid behandling av kroniska bronkialsjukdomar).

Gedelix i form av droppar är ordinerad för bronkiektas, kronisk eller akut bronkit hos barn och som en del av den komplexa behandlingen av andningsorganens inflammation, åtföljd av en onormal expektorering eller bildandet av en viskös / tjock utsöndring av bronkierna).

Gedelix: Dosering

Gedelix för barn upp till ett år föreskrivs i en dos av 2,5 ml en gång dagligen, barn 1-4 år - 2,5 ml tre gånger om dagen, 4-10 år - 2,5 ml 4 gånger om dagen, barn över 10 år och vuxna - 5 ml tre gånger om dagen.

För att bestämma dosen av läkemedlet bör man använda en mätsked, som är fäst vid sirapen. Märken på väggen "¼", "½" och "¾" motsvarar 1,25, 2,5 och 3,75 ml.

Gedelix droppar ordineras också med hänsyn till patientens ålder. Barn 2-4 år - 16 droppar, 4-10 år - 21 droppar, barn äldre än 10 år och vuxna - 31 droppar. Ta droppar tre gånger om dagen.

Gedelix: Metod för applicering

För att ta reda på hur du tar Gedelix till barn, bör du först och främst ta hänsyn till läkemedlets form (sirap eller droppar), liksom patientens tillstånd och ålder.

Sirap Gedelix bör tas ospädd. Med måltider är det inte nödvändigt att samordna ansökan. Observera att det är möjligt att ta sirapen längre än några dagar på råd av en läkare.

Gedelix droppar appliceras oralt tre gånger om dagen, i ren form, oavsett matintag. Efter intag ska de fyllas med vatten i tillräckliga mängder. Vid förskrivning av droppar till barn rekommenderas att de späds ut i te, fruktjuice eller vatten när de tas. Behandlingstid - inte mindre än 7 dagar.

Gedelix: biverkningar och kontraindikationer

Läkemedlet i båda formerna för frisättning kan orsaka allergiska reaktioner (klåda, svullnad, urtikaria, feber, andfåddhet), ibland finns det störningar i matsmältningskanalen (kräkningar, diarré, illamående). När du får droppar i sällsynta fall kan smärta i epigastrium uppstå.

Vid överdosering observeras illamående, buksmärta, kräkningar, diarré. I detta fall ska läkemedlet stoppas omedelbart och konsultera en läkare.

Kontraindikationer för användning av gedelix sirap är:

Användningen av gadelixdroppar är kontraindicerad när:

Användningen för behandling av patienter med diabetes mellitus är möjlig, men med hänsyn till närvaron av sorbitol (fruktos) i sirapen. I droppar av socker och alkohol där.