Med vilken juice dricker martinis?

Martini , ett vin med en karakteristisk smak - ett av världens berömda märken av vermouth, produceras i Italien (sådana viner som "Chinzano", "Bouquet of Moldavia"). Martini (och andra vermouths) - En speciell typ av förtrollade viner gjorda genom fullständig eller partiell jäsning med urt med tillsats av naturliga smakämnen och smakämnen samt alkoholhaltiga produkter. Martini finns i tre huvudvarianter, färgkodade: Rosso (röd), Bianco (vit), Rosato (rosa) och Martini klassificeras som torr fästning, socker och smak.

Hur och med vad är det bättre att dricka martini?

Vanligtvis är Martini konsumeras både som aperitifer (det vill säga drycker som konsumeras före måltider) och matsmältningsmedel (drycker som konsumeras under måltiden). Martini i sin rena form kan serveras till desserter, rött - endast kötträtter tillverkade av rött kött eller tonfisk eller efterrätt, vit och rosa - till alla rätter. Kött- och fiskrätter är lämpligare för torra sorter (med mindre socker). Dessutom används Martini för att göra olika cocktails. Under beredningen av cocktails blandas Martini med olika andra alkoholfria och alkoholhaltiga drycker (gin, vodka, rom, olika likörer, tonics, etc.).

Vad är utspädd martini?

Martini - vinet är tillräckligt starkt (andelen ren alkohol är 15-18%). För beredning av uppfriskande ljusa cocktails baserade på Martini (speciellt under den varma årstiden) är alkoholfria drycker mer lämpliga: kolsyrade och bordsvatten med neutral smak (t.ex. soda), olika tonics med citrus och andra smaksteglar samt naturliga fruktjuicer färskpressad).

Vilken juice är bättre att blanda Martini med?

Martini passar perfekt till smak med vissa fruktjuicer, till exempel med körsbär eller äpple. Eftersom Martini ursprungligen är ett druvvin, är denna dryck utspädd med lätt druvsaft från vita europeiska druvsorter med neutrala smakämnen (till exempel Chardonnay, Riesling, Pinot, Semillon, Sauvignon Blanc). Speciellt doftande intressanta cocktails kan göras med druvsaft av vita eller rosa Muscat-sorter.

Trevliga, uppfriskande och uppfriskande cocktails baserade på Martini kan beredas med färska pressade citrusfrukter (citron, lime, grapefrukt, apelsin, mandarin, etc.). Martini-cocktails med kiwi och ananasjuice har också mycket intressanta smaker.

Hur man spädar martini juice

Nutritionists rekommenderar i princip inte att dricka utspädd juice, eftersom de kan för aggressivt påverka magslemhinnan (särskilt citrus och andra sura juice). Utgående från detta, utspädning av Martini med juice, är det inte illa att lägga till en icke-kolsyrad (eller kolsyrad) matsalvatten eller tonic i en mängd av minst 1/4 av den totala volymen. Och en viktigare punkt: I en cocktail bör smaken av saft och andra tillsatser inte avbryta smaken av Martini, men bara modifiera och komplettera den.