Hur man lagar belyashi med kött?

Belyashi är ett mycket populärt bakverk i tatariska och baskiska kulinariska traditioner, en av de favoritversionerna av modern rysk snabbmat. Tillsammans med ordet "belyash" används ordet "växling" också. Belyasha med kött i tatariska - små runda pajer med ett hål i mitten, stekt i olja (mindre ofta bakat). Förbered belyashi från färsk eller jäst deg med kött (naturligtvis inte fläsk) eller annan osötad fyllning. Ibland förbereder de lata belyashas och belyashas på kefir , men dessa rätter ser inte ut som riktiga bakverk av det tatariska folket.

Låt oss förtydliga hur man lagar belyashi med kött på rätt sätt.

Du måste förbereda deg och fyllning - det är malet nötkött, kalvkött eller lamm (eller alla dessa köttstycken i olika kombinationer). Du kan använda hästkött. Degen för belayas i tatar är bättre att förbereda jäst - det är mer magnifik och hårdare långsammare. Belyashi från osyrad deg bör ätas inom 2-3 timmar efter bakning.

Belyashi på tatariska

Så vi förbereder tatariska vita enligt det traditionella receptet.

ingredienser:

För provet:

För fyllning:

beredning

Förberedelse av Belyasha med kött börjar med degen. Först förbereder vi skeden: häll mjölk i gnisten, lös socker, salt och jäst, tillsätt 2 msk mjöl, blanda ordentligt och sätt i varmt på plats i 20 minuter. Efter denna tid tillsätt gradvis vatten, ägg och siktat mjöl till skeden. Tillsätt det mjuka smöret, smörj händerna med solros, försiktigt knåd och slå ut degen. Sätt degen i en skål, täck med en ren linneservett och sätt på en varm plats i 30 minuter, dämpa sedan, rör om igen och lämna igen för en andra gång.

Medan degen är lämplig, förbered köttpåfyllningen. Vi passerar genom köttkvarn med medelstort eller stort munstyckekött och lök. Tillsätt till torrt kryddor och en liten buljong för juiciness (om det behövs). Du kan ersätta buljong med helmjölk, då fyllningen blir speciellt känslig.

Vi knådar och blandar degen, från det bildar vi ungefär lika runda kakor. I mitten av varje sätter vi en bra boll av malet kött. Vi ångrar inte kött. Vi böjer kanterna på varje belaya och tätt riva den så att det finns ett litet hål i mitten.

Värm oljan i en stekpanna. Bra steka beljashi från båda parter i genomsnitt eld. Om villigheten att kommunicera en vacker gyllene nyans.

Du kan förstås laga Belyasha med kött i ugnen. Och jag måste säga att denna metod kan betraktas som friskare, ur dietsynets synvinkel. Belyashi i tatar i ugnen är nästan samma som stekt. Endast i detta fall bakar den sista operationen i ugnen. Förberedd, formad Belyashi sätta på en smurt bakplåt och baka i ugnen vid en temperatur av 200 ° C i ca 30-40 minuter.

Alternativ variant av fyllning för beljash är också möjligt: ​​det kan beredas från kött och potatis. Här är en ungefärlig andel: För 1 del malet kött tar vi 1 del potatis (i vikt), även 1 glödlampa, torra kryddor och salt. Du kan också lägga till 1 kycklingägg. Kött med lök matas genom köttkvarn, och potatis gnids på medium eller grunt rivare. Torka försiktigt potatisjuice. En sådan fyllning bör inte hålla länge, så att potatisen inte mörknar.

Färdig belyashi lite sval, serverad med koumiss, katyk eller färskt te. Koka mer - Belyashi går väldigt snabbt.