Inbyggd gasspis

När du uppdaterar kökets inredning är frågan om att välja en plats och matlagning mycket akut. Om användningen av naturgas är acceptabel i huset, kommer den mest eleganta och bekväma lösningen att vara en inbäddad gasspis. Valet av sådan teknik är nu väldigt stor. Erbjudandet uppfyller konsumenternas mest varierande preferenser. För att njuta av förvärvet så länge som möjligt måste du förstå funktionerna i olika modeller och välja den optimala själv.

Hur man väljer en inbyggd spis i köket?

Innan du studerar marknaden för inbyggd utrustning är det viktigt att bestämma hällens placering i kökets utformning. Brännarnas storlek och placering beror på hur mycket utrymme det kommer att tilldelas till.

Normalt går djupet på standardgasytor inte över 60 cm och bredden 30-90 cm, beroende på antalet värmeelement. Kokplattan är tvåbrännare, inbyggd i köket, den har en bredd på 30-32 cm. Tre brännare upptar ca 45 cm bredd. Klassiska fyrbrännarmoduler - upp till 60 cm. Det finns ytor med fem eller fler brännare, de upptar upp till 90 cm och är därför inte särskilt populära. Därför väljer man en häll som är inbyggd i vissa storlekar i ett visst projekt, och det är därför viktigt att styras först av dess dimensioner.

En annan viktig detalj som du måste bestämma innan du köper är hällens ytmaterial. Var och en av dem har ett antal fördelar och nackdelar, varav en väljer det bästa alternativet för sig själva. Det finns följande typer av ytor:

  1. Emaljerat stål. Dess fördel är en lägre kostnad, men den är starkt rengjord och lätt skadad.
  2. Rostfritt stål. Det är mycket starkare, det passar lätt in i alla interiörer, men även små droppar och fläckar kan ses på den, metallsvampar och aggressiva hushållskemikalier är kategoriskt uteslutna.
  3. Härdat glas. Mycket populär tack vare sin elegans. Ett slitstarkt och vackert material kräver lite underhåll genom polering, men det måste ske ständigt, annars kan utseendet vara ouppnåeligt förlorat.
  4. Glaskeramik. Utseendet skiljer sig knappast från härdat glas. Skillnaden är i vägen för tillverkning. Det är mycket starkt och värmebeständigt material, men också det dyraste.

Att välja en inbyggd gasspis måste fortfarande vara uppmärksam på gallren . De är också olika:

Bland de extra funktionerna i gashällar måste du vara uppmärksam på följande:

De bästa inbyggda gaspannorna är modulerna hos tillverkarna Bauknecht, Bosh, Siemens, Hot Point Ariston, Gorenje. De förtjänar erkännande av många hemmafruar för sitt problemfria arbete, enkel vård och användningen av kvalitetsmaterial. Det kan inte sägas att en viss modell är överlägsen någon annan. När allt kommer omkring väljer konsumenten en teknik för sig själv i enlighet med hans preferenser och bostadsutrymmen, och därför är frågan om vilka inbyggda hällar han är bättre, det är upp till honom ensam.