Bozbash - recept

Bozbash är en rik soppa i Kaukasus, som har sina egna särdrag av recept i vart och ett av regionerna. Vi kommer att överväga de mest populära versionerna av denna härliga maträtt i recept vidare.

Azerbajdzjansk Bozbash - Recept

ingredienser:

beredning

Vi häller lammribben med 1,5 liter vatten och lägger den på elden. Vi väntar på att vätskan ska koka, och så snart som det händer, minskar vi elden till ett minimum, tar bort skummet från buljongens yta och häller i kikärterna, som tidigare blöts i 24 timmar. Efter en timme sätter vi en halv lampa in i buljongen, efter att ha finhackad den och sedan lägger vi stora hackade potatis och en liten saffran. Koka soppan i ytterligare 15 minuter. Ribbenna avlägsnas, kyls, vi tar köttet ur benet och stekar det i smör tills gyllene, tillsammans med resterande halva lök skuren i ringar. I de sista minuterna av rostning lägger du en matsked tomatpasta i en stekpanna och blandar allt grundligt. Återställ det rostade köttet i en kastrull med buljong, blanda och häll i plattor. Stänk disken med mint och sumac före servering.

Bozbash på detta enkla recept kan förberedas i en multivark. Först koka buljong med kikärter och häll det i en separat kastrull, stek det kokta köttet med lök i skålen, fyll på med buljong, tillsätt potatis och koka tills knölarna är färdiga i "Soup" -läget.

Receptet på att laga nötkött från nötkött

ingredienser:

beredning

Nötvatten blötläggs för natten innan du lagar mat. Från nötköttet brisket kock soppa, inte glömma att ta bort bullret som genereras på ytan. Klar buljongfiltret och skära nötköttet portionsvis och stek i smör tills det är gyllene.

Stambuljong häll i en ren panna och koka. Koka i kikärlbuljong i en timme. Sätt sedan stora tomatskivor, lökringar, äppelskivor och stekt kött. Koka soppen 15-20 minuter tills grönsakerna är klara och krydda sedan med kryddor, salt och skivad gröna.

Som ett resultat får vi en traditionell armenisk soppa av Bozbash enligt ett enkelt recept.

Kyufta Bozbash - recept

Från alla de föregående är receptet för kyufta bozbash från fårkött annorlunda genom att i stället för en enda köttbit serveras en stor köttbulle tillsammans med buljongen.

ingredienser:

beredning

Kokt, fettbuljong kokas och dyppas in i stora bitar skalade potatis. Bredvid knölarna sänder vi finhackade lök och fördryckta kikärter. Medan buljongen med grönsaker och ärter bryggs är det möjligt att koppla köttbullar till bozbash.

För att laga köttbullar fyller fårköttskorn med salt och peppar och slår bra på bordet. Blanda det malet köttet med ägget och köttbollens form. I mitten av varje köttbulle lägger vi 2-3 torkade alycha.

I buljong med potatismos lägger vi våra köttbullar, lägger lite mer salt- och körsbärsplommon, blandar försiktigt allt och lagar mat i 35-40 minuter. I slutet av tillagningen säsongssoppa med jordgurk och blanda igen.

Servera bozbash i varma tallrikar, beströdda med finhackade örter (koriander, persilja, basilika). Bon appetit!