Davids torn


Davids torn, eller citadellet, är en defensiv struktur byggd i II-talet f.Kr. Under de kommande århundradena byggdes byggnaden upprepade gånger och byggdes om. Det största inflytandet på citadellet gjordes av turkarna, vars trupper var i det i 400 år. Davids torn är vårdnadshavaren av många historiska hemligheter, så besöker den som om de fördjupa sig i flera epoker, som tycks ha blivit kvar på historiens sidor.

beskrivning

Fortressens imponerande storlek byggdes över 2000 år sedan för att försvara Gamla Staden . Jerusalem erövrades upprepade gånger och varje "ny ägare" återuppbyggde fästningen, så idag räcker det inte med sina orörda arter. Många forskare ser detta som ett särskilt kulturellt och historiskt värde, för i världen finns det inte många fortar som upprepade gånger har byggts upp och bevarats i utmärkt skick. Det är viktigt att förstå att den första citadellet byggdes före början av vår tid, och den som vi kan se idag byggdes på 1400-talet under den ottomanska sultan.

Dessutom har utgrävningarna av Citadel hjälpt till att finna bevis på att denna plats var en fästning byggd under Herodes Greatas regering, det vill säga det var föregångaren till Davids torn.

Ingången till tornet är öppen från mars till november, sju dagar i veckan. Biljettpriset för en vuxen är $ 7, för ett barn - $ 3.5.

Vad är intressant?

Nära Davids torn är Museum of the History of Jerusalem. Det öppnades nyligen 1989. Museets lokaler tillhör citadellet, eftersom det ligger på dess innergård. Museets samling består av värdefulla utställningar, några av dem över 2000 år gamla. Den permanenta utställningen berättar museets besökare om hur Jerusalem bildades och vad som hände på dess territorium sedan kanaaniternas tid.

Bland föremålen finns det ursprungliga kartor, ritningar och andra antika föremål. För att besökarna bättre ska kunna visualisera de viktigaste händelserna i Jerusalems historia finns det hallar i museet där videoinspelningar och hologram spelas, liksom layouter.

Förutom att besöka museet, kan turister se på gården värdefulla funderingar av arkeologer, till exempel kyrkans tider. Ett utmärkt slut på utflykten kommer att vara uppstigningen till Davids torn, där en magnifik utsikt över Gamla stan öppnas.

Hur kommer man dit?

Du kan komma till Davids torn i Jerusalem med stadsbussar №20 och №60, som går från centralstationen, det är 3 km från platsen. Den viktigaste referenspunkten för att hitta sevärdheterna är Jaffaporten, genom vilken du måste gå för att komma till tornet.