Barnens gynekolog

Oavsett hennes ålder har flickan samma sexuella organ som en vuxen kvinna, därför kan vuxna problem uppstå i barndomen. Enligt barndomsgynkekseksperter lider 15-25% av flickorna i förskolan och skolinstitutionerna av olika sjukdomar. Om dessa överträdelser inte detekteras och behandlas i tid, kan förplantningsfunktioner uppstå vid fertil ålder.

Vad är skillnaden mellan en vuxen gynekologi och en vuxen?

Diagnos av någon sjukdom hos barn kräver speciell beredning. Mycket ofta utvecklar gynekologiska sjukdomar i barnens kropp i hemlighet, har dåligt uttryckta symtom, så det kan vara mycket svårt att identifiera dem. Endast erfarna läkare som specialiserat sig på pediatrisk och ungdomsklinik kommer att välja ett sådant komplex av diagnostiska studier, där knappt märkbara tecken kommer att bidra till att identifiera sjukdomen. Dessutom bör barnens gynekolog, förutom yrkesutbildning i gynekologi, vara en bra psykolog, eftersom tjejer, särskilt tonåringar, är rädda av någon anledning, eller blyg av gynekologen och därför kan dölja symptomen.

Nästan alla vårdande föräldrar är intresserade av frågan om vad barnens gynekolog gör. Vanligtvis är det ganska lätt för en läkare att undersöka de yttre könsorganen, men om det behövs kan han också ordinera ytterligare studier (ultraljud, blod och urinanalys).

När är det nödvändigt att ha en undersökning hos en pediatrisk gynekolog?

  1. Vid nyfödda tjejer, när hormonella kriser är förknippade med intag av kvinnliga hormoner genom moderns mjölk. Flickor är oroade över följande manifestationer: utvidgning av bröstkörtlar, vaginal urladdning.
  2. Det vanligaste klagomålet är inflammatoriska processer och infektioner i vulva och vagina. De manifesteras av vulkanens rodnad, brinnande, intensifierar med urinering. Otydligt upptäckta inflammatoriska processer kan utvecklas till mer allvarliga sjukdomar i barnens gynekologi, i synnerhet synechia.
  3. Våldsbrott - Tidig tillväxt av bröstkörtlar på 6-7 år och utseende av hår under armhålorna och pubic-regionen, eller omvänt 13-14 år - frånvaron av dessa tecken.
  4. Brott mot menstruation hos ungdomar, mycket smärtsam menstruation eller kraftig menstruation med mycket blodförlust.

I receptionen hos barnens gynekolog

Den första undersökningen av de yttre könsorganen utförs av barnläkaren i barnhemmet. Då, när skolan går och i början av puberteten, organiseras obligatoriska undersökningar av gynekologen hos barn och ungdomar i skolorna. Föräldrar har rätt att besöka läkaren självständigt med eventuella externa utvecklingsavvikelser eller klagomål.

På en tid med en barngynekolog borde en tjej komma med sin mamma. Ibland vill tonåringar lösa sina egna problem, inklusive gynekologiska. Men i det här fallet är det bättre att informera tjejen i förväg om att gynekologen vid upptäckt av sjukdomar eller avvikelser bör ställa klargörande frågor till min mamma: negativa effekter på fostret under graviditeten, förekomst av födelseskador, flickans barndomssjukdomar.

I vissa städer övas det fortfarande av en gynekolog i dagis. I den här frågan är det pågående debatt. Föräldrar av tjejer måste veta att gynekologisk undersökning inte kan utföras utan föregående meddelande från föräldrarna och deras samtycke.

Sammanfattningsvis kan vi bara lägga till en sak, som parafraserar folkets visdom, bör inte bara vårda ära, utan också deras ömtåliga kvinnliga hälsa.