Fyllning för Chebureks

Chebureks - ursprungligen traditionella patties från turkiska, mongoliska och kaukasiska folk, nu populära i hela post-sovjetiska rymden - en underbar bekant version av snabbmat.

Egentligen kom namnet från krim-tatariska språket under sovjetperioden, i översättning betyder det bokstavligen "rå patty".

Classic Chebureks

Enligt det traditionella klassiska receptet är chebureksen gjorda av en färsk, osyrad deg, vanligtvis med fyllning av råhackat kött med kryddor. Oftast är det ett tjockt lamm med lök och peppar. Använd också krossad ost, potatis, kål, svamp med lök, gröna, ägg med ris och lök som fyllning. Chebureks är stekt i stora mängder smält smör eller i animaliskt fett (gås, kyckling, får) och serveras varm eller lättkyld.

Modern version

I den moderna förenklad versionen är chebureks gjorda av jästdeg. I stället för hackat kött för fyllning chebureks använder malet kött som erhålls genom att passera kött genom köttkvarn. I regioner där majoriteten av befolkningen gravit mot kristendomen, kan köttet till chebureks till och med göras av fläsk eller blandat fyllmedel med fläsk.

Egentligen bestämmer du hur med vilket kött och hur man förbereder kött för chebureks är det viktigaste att det ska vara saftigt nog, så det är naturligtvis bättre att använda färska eller kylda, i stället för fruset kött.

Här är recepten för fyllning av malet kött för Chebureks. Degen gör vad du vill, och stek chebureksna ännu bättre i smält smör eller gås-kycklingfett. Fårfår är för svårt och i allmänhet inte användbart, och i solrosolja, när stekning bildas karcinogener snabbt.

Läcker traditionell fyllning för fårkött med lök och kryddor

ingredienser:

beredning

Vi köper kött genom en köttkvarn med ett stort munstycke. Låt oss byta munstycket och hoppa över skalade lök och vitlök. Vi blandar det. Smaka på fyllningen med kryddor och tillsätt den hackade fingröna grönsakerna, eller krossa grönsakerna med en mincer, mixer, skördare. Mince grundligt med händer eller mixer. För större flexibilitet kan du slå ut fyllningen runt bordet. Strax före beredningen av chebureks kan du lägga till en liten riven ost (gram 100) och 1 kycklingägg. Konsistens kan anpassas med stärkelse.

Fyllning av chebureks med kycklinghack - recept

ingredienser:

beredning

Förbered fyllningen på ungefär samma sätt som i det första receptet (se ovan). Vi skickar köttet genom köttkvarn med ett stort munstycke. Byt munstycket till en mindre. Vi passerar genom köttkvarnen de skalade löken och vitlök. Smaka med kryddor. Lägg till de strimlade gröna. Rör om. Det är inte nödvändigt att slå ut påfyllningen - kycklingkött är i sig tillräckligt plast.

Du får en god fyllning för chebureks från olika köttstycken, till exempel från lamm med ungt nötkött, du kan lägga kycklingkött till det. Det är också möjligt att förbereda en fyllning för chebureks från blandat kött av fläskkött eller fläskköttlamm eller från fläskkött-kyckling. Naturligtvis, om religiös orientering tillåter.

Och det är bättre att själv skära kött till kockfiskar med hand med en speciell tvåhandig kniv (väl, eller använd en kombination i chopper-läge) och välj det klassiska alternativet - Halal Lamb.

I allmänhet lyckades chebureks.