Japansk curry

De som inte är likgiltiga med rätter med orientalisk smak, kommer säkert att njuta av smaken av japansk curry. Att förbereda en sådan måltid är lätt, men resultatet är helt enkelt fantastiskt.

Hur man lagar curry med ris på japanska - recept med kyckling

ingredienser:

För currysås:

beredning

Inledningsvis kommer vi att förbereda kycklingkött. Vi sköljer det med kallt vatten, skärs i små bitar, vi saltar det, peppar, strö med vegetabilisk olja och lägg den i en uppvärmd stekpanna. Så snart fågeln är brunad, lägg till en tidigare rengjord och hackad lök och morötter, och efter några minuter av potatisbitar, häll komponenterna med kokosmjölk, minska värmen, täck behållaren med lock och låt det luddas en stund.

Samtidigt förbereder vi karrysås. För att göra detta, häll färskt tomater med kokande vatten, skära sedan frukten på tvären och ta bort huden. Tomats kött är revet på en rivare. Tillsätt till potatismassorna hackade skivor med heta paprika och riven lök, häll karrypulver och slipade frön i kaffekvarnen och tillsätt också gingerrot och vegetabilisk olja. Överför den resulterande såsen till köttet, tillsätt tomaterna, salt och peppar efter smak, blanda och väga tills alla komponenter är klara.

För matning koka vi lös ris, sprida det på en tallrik på ena sidan och å andra sidan sätta kokt kött med curry grönsaker.

För att förbereda japansk curry med ris enligt detta recept kan du inte bara använda kyckling. Harmoniserar perfekt i denna maträtt och biff och fläsk. Men i det här fallet bör du förvandla matlagningstekniken något. Initialt är det nödvändigt att steka rostbiff eller fläsk i en liten mängd buljong i trettio minuter, låt sedan fukten avdunsta och tillsätt sedan bara grönsakerna och kokosmjölken. I resten är beredningen såväl som med kycklingen och det visar sig inte mindre välsmakande.