Curd från kefir

Höstost är en produkt som innehåller en stor mängd kalcium och andra näringsämnen. Därför måste han säkert vara närvarande i någon människas diet, särskilt gravida kvinnor och småbarn. Du kan göra en ostmassa själv, hemma. Låt oss överväga flera sätt att göra stugaost från yoghurt hemma.

Hemlagad kesost från yoghurt

ingredienser:

beredning

Nu berätta hur man gör stallost från yoghurt. Ta förpackningen av hemlagad kefir och lägg den i frysen. Vi håller det där i flera timmar tills kefir fryser helt. Ta sedan försiktigt ut det, försiktigt öppna det och sprida innehållet på en fin sil. Efter att kefiren är helt upptining, i sikten får du en öm och utsökt hemlagad keso.

Curd från kefir för spädbarn

ingredienser:

beredning

Vi kommer att analysera ytterligare ett sätt hur man lagar matost från kefir. Ta en liten kruka och häll kefir i den. Sedan tar vi en större behållare, häll i vatten och lägg den på elden. När det kokar, lägg försiktigt en kastrull med kefir i det, det vill säga göra ett "vattenbad". Därefter sänker vi elden till ett minimum och väntar på några minuter när yoghurt börjar curl upp. Tryck försiktigt den krökta kolten från mitten av pannan till kanten, värm i ytterligare 10 minuter och ta bort pannan från plattan.

Varmt vatten vi behöver inte längre, häll det noggrant, men disken med "kefir" massa tar vi bort i 30 minuter på en sval plats. Nu tar vi en kollare, vi lägger gasbind på den och häller ut den kylda "kefir" -massan, som tidigare har ersatt någon kapacitet för kolven. Vi knyter kantens kanter snyggt ihop med varandra: Som ett resultat bör vi få en liten stram väska som hänger över en behållare med serum. Efter ungefär ett par timmar kommer en välsmakande, ömtålig och hälsosam stuga att vara helt klar.

Curd från kefir i en multivariate

ingredienser:

beredning

Så, för beredning av kesost, häller vi kefir i skålen på multivarketten, vi ställer in "Multi-cook" -läget på enheten, ställa temperaturen vid 80 grader och tiden är 10 minuter. Efter ljudsignalen, öppna locket och se att det i skålen var ost och vassla. Du kan också göra stallost i "Uppvärmd" -läge, ställa in tiden i 7-8 minuter, men då måste du hålla multivarkkåpan öppen under tillagningen. Torka sedan försiktigt stugaosten genom gasbind, vikas flera gånger. Som ett resultat av 1 liter kefir erhålls cirka 250-270 gram stallost och vassla, som sedan kan användas för att baka pannkakor och bageriprodukter. Klar stuga ost lagras i kylskåpet, men inte längre än 5 dagar.

Curd från mjölk och yoghurt

ingredienser:

beredning

I en kokande mjölk häll i en liter kefir och stäng genast av elden. Låt mjölk-kefirblandningen under en timme svalna: under denna tid kommer vassle att gå. Sedan kastar vi allt tillbaka på cheeseclothen. Det är allt, hemgjord stallost är klar. Det visar sig vara mycket gott, mildt men inte surt.

Curd från kefir

ingredienser:

beredning

Så, häll en liter mjölk i en hink, lägg några skedar gräddfil, häll kefir och ta bort disken med den resulterande massan på en varm plats i ca 10 timmar. Under denna tid blir mjölken sur och du kommer att ha mycket mycket lik tjock yoghurt. Därefter sätter du den här blandningen i ett vattenbad och koka tills du viker. Sedan kastar vi den tillbaka på gasväv med en snabb rörelse, och så snart vassleen dränerar ser du att du har visat sig vara en delikat och läcker ost.