Många persimmons

Det finns ingen tillförlitlig information om var persimmonen började växa i början. Det är bara känt att den första omnämningen av denna bär finns i kinesiska krönikor, som är mer än 2000 år gamla. Det är välkänt att från denna anläggning migrerades till Japan, och först då till Östasien. Hela världen kunde förstå smaken av denna underbara frukt endast i slutet av 1700-talet. Lista alla sorter av persimmons, som bara är ganska svåra, eftersom de ligger i området 500. Hittills är de mest eftertraktade tre sorterna av persimmons, de kommer att diskuteras i detta material.

Vad är användningen av persimmons?

Det är värt att börja med allmän information som intresserar alla som har försökt denna läckra frukt. Så, vad är så användbart en persimmon? Denna frukt är väldigt näringsrik, eftersom den innehåller en stor mängd sackaros och glukos. I sin sammansättning kan du också hitta en chockdos av vitamin C och A, och även citronsyra och äppelsyra. När det gäller innehållet av mikrodelar, i persimmon en ganska stor mängd mangan, kalium, koppar och järn. Bristen på dessa ämnen i människokroppen har alltid negativ inverkan på hälsotillståndet, så persimmon är ett kraftfullt vapen mot vintern och våren beriberi . Sedan kan du fortsätta beskriva de mest populära gourmetvarianterna av persimmons.

Persimmon "Korolek"

En mängd persimmons "Korolek" människor äter i mer än två årtusenden. Den odlas över hela världen, från sitt hemland i Kina, slutar med USA, Afrika, Kaukasus och Krim. Formen av frukten av denna sort kan vara den mest mångsidiga, från hjärtformad, rund och oblate. Om frukten är omogad, kommer smaken av den här bären att vara tär och bitter, men de mogna eller frysta frukterna smakar bra. Den främsta särdragen hos denna sort är chokladskugga, såväl som ett ordnat högre innehåll av sackaros, vilket gör dessa frukter honungssötta.

Persimmon "Sharon"

Variety av persimmons "Sharon" - en hybrid, som erhölls av selektorer, som ett resultat av övergången av persimmon och äpple. Frukten av denna sort har en uttalad eldig-orange färg, och deras smak liknar samtidigt kvitten, persimmon, aprikos och äpple. De första frukterna erhölls i Israel, deras namn kommer från Saron-dalen. Den största skillnaden i denna sort från någon annan ligger i fruktans mycket mindre ansträngning, även i ett omogent tillstånd. Smaken av "Sharon" är mycket raffinerad och delikat smak, han har redan blivit kär i många älskare av denna bär. Det är fördelaktigt att skilja denna sort från majoriteten och en fullständig frånvaro av frön i frukten.

Persimmon "Mider"

Beskrivningen av typen av persimmon "Mider" börjar med det faktum att denna sort är mest frostbeständig, därför är den mycket utbredd. Frukten av persimmon "Mider" mognar i slutet av oktober, sorten är självbefruktande. Att lära sig dess frukter är inte svårt, för att de har liten storlek (inte mer än 50 gram) och formen av en svagt platta boll. Efter mogning har frukterna en raffinerad, mycket delikat smak och arom. Tartness är nästan helt frånvarande redan i omogna frukter, och efter mognad försvinner helt. Ben i frukterna av denna sort är också helt frånvarande, men förutsatt att vissa arter av pollinator används. Att lära sig träd av denna typ av persimmon är inte svårt, för att de når en höjd av så mycket som 18 meter. Och träd kan lätt motstå vilda frostar till 35 grader.

Oavsett vilken typ av persimmon du inte äter vet - med varje bit du äter förbättrar du din hälsa, för det är inte för ingenting att dessa gamla frukter kallades "gudens plommon" av våra forntida förfäder. Tja, vem, som gudar, att veta om den användbara nutritionen alla? Dessutom är en persimmon en utmärkt efterrätt.