Äggplanter på grillen - de läckra picknickrecepten

Äggplantor på grillen kan vara ett utmärkt tillskott till den klassiska shishkebaben från kött eller fisk eller ett utmärkt självtillverkat mellanmål. Efter att ha förberett en måltid en gång, kommer du alltid att följa med en picknick med en sådan behandling, med beaktande av ett eller flera recept som erbjuds nedan.

Hur man lagar auberginer på en grill?

Att baka äggplanter på träkol behöver inte ha hög kunskap inom matlagning. Det är emellertid nödvändigt att känna till några subtiliteter av teknik.

 1. De tvättade äggplanterna bakas helt på braziern eller skärs i skivor med önskad form och storlek.
 2. För att avlägsna bitterhet läggs skivning och lämnas i 20-30 minuter.
 3. För att förbättra smakegenskaperna är grönsaken premarinerad i en kryddig blandning och placerar i en skivad eller punkterad hel frukt på flera ställen.
 4. Tiden för aubergines vistelse över smörjande kol kan variera beroende på skivans tjocklek och receptrekommendationer.

Hur man plockar äggplanter för grillning?

Marinade för auberginer på grillen kan vara lakonisk och bestå av vegetabilisk olja, salt och peppar, eller inkludera en massa olika kryddiga ingredienser. Ofta tillsätts citronsaft, majonnäs, sojasås, vitlök, gröna, alla slags kryddor och doftande torra örter till blandningen.

ingredienser:

beredning

 1. Vegetabilisk olja värms lite i en kastrull eller i en panna och alla andra ingredienser för marinade sätts i den.
 2. Förbered ordentligt auberginer, skär dem i skivor, salt och lämna i en halvtimme för att avlägsna bitterhet och överskott av fukt.
 3. Äggplantan serveras i en kryddig blandning och lämnas i minst en timme under en film eller i en påse, blandas med jämna mellanrum.

Äggplanter på ett galler på kol

Det är lätt och enkelt att förbereda en grillad aubergine på en grill, placera den över smolande kol med måttlig värme. Frukt skäras företrädesvis i tvärgående eller längsgående fragment upp till två centimeter tjocka och premarineras dem i vilken kryddig blandning eller helt enkelt i vegetabilisk olja, efter saltning till smak.

ingredienser:

beredning

 1. Skär äggplanterna, salt och låt i 30 minuter, dränera vätskan.
 2. Skur skivor marinade, beredda genom att blanda olivolja eller solrosolja med ättika och aromatiska torra örter.
 3. Äggplanter baka på grillen omedelbart eller ge premarinerad i 1-2 timmar.

Äggplanter på grillen helt

När de är ordentligt kokta, bibehåller auberginerna helt på brasen, helt och hållet deras juiciness, träna mjuk och välsmakande. Frukten är stekt, helt enkelt strungad på en spett eller lagd på ett galler, och om så önskas, insvept i förfolie. Innan du serverar, färdiga preparat avlägsnar skalen, skärs i skivor, krydda till smak.

ingredienser:

beredning

 1. Tvättade och torkade äggplanter baka över träkol på spett eller i folie tills det är mjukt.
 2. Stekt äggplanter på elden lindra skinn, salt, peppar, strö med hackad vitlök, gröna och servera.

Skivad aubergine på grillen

Spicy auberginer på träkol på spetsar, utformade med följande rekommendationer, kommer att vara ett bra mellanmål för älskare av ljusa och rika smakkombinationer och i bästa möjliga form kompletterar alla picknick. En blandning av jamaicansk kryddor yerk kan ersättas med en blandning av markerad chili, svart och doftande peppar, hackad lök, mark kanel och nypressad citronsaft.

ingredienser:

beredning

 1. Aubergine skärs i muggar, sedan ytterligare 2-4 delar, tillsätt salt, låt stå i 30 minuter, varefter vätskan dräneras och bitar torkas.
 2. Blanda alla ingredienser till marinaden, lägg till aubergine, blanda, låt stå i 1 timme.
 3. Sträng de promarinerade skivorna på spett och baka aubergine på grillen i 20 minuter.

Aubergine på eld i armensk stil

Auberginerna på grillen på armeniska är beredda på spett tills det är mjukt utan förberedande betning. Ett inslag i det nationella receptet i foderet: Vegetabilisk massa släcker sig av skalen, skärs i skivor och serveras som en sallad, som läggs till huggade grönsaker, vitlök och andra grönsaker kokta på elden.

ingredienser:

beredning

 1. Äggplanter, tomater och paprika sträng på spett och baka till mjuk.
 2. Sänk roddpeppar, tomater och äggplanter bakade på grillen, i några sekunder i isvatten och lossa huden.
 3. Kött skärs i skivor, blandat med hackade örter, skivad lök eller gröna lök och vitlök, kryddat till smak och blandning.

Äggplantor i folien på kol

En annan intressant variant av att dekorera en grönsak presenteras i följande recept. Äggplanter på grillen är bakade i folie, och för att ge smakrika grönsakerhalvor premarinerad i en kryddig blandning med tillsats av vitlök och gröna. Mariyad teriyaki kan ersättas med soja eller annan tillgänglig sås.

ingredienser:

beredning

 1. Äggplantor skärs i halva, korsat köttfärs, saltade, ströts med citronsaft, ge lite uppstånd.
 2. Blanda teriyaki med hackade örter, vitlök, smör och peppar, smörj den resulterande blandningen generöst med vegetabiliska halvor och sätt dem i folie.
 3. En timme senare bakas äggplanterna i folie på grillen i 20-30 minuter.

Äggplanter med svamp på grillen

Ett otroligt gott mellanmål kommer att erhållas genom att genomföra följande recept. Äggplantor på bålen med bacon kommer att överraska med en magnifik smak och munvattande doft. När den färdiga kompositionen är sprinklad med färskhackad örter av persilja av dill eller basilika, hackad vitlök och omedelbart serveras tills det är varmt.

ingredienser:

beredning

 1. Auberginer skärs i form av dragspel, salt, peppar, strö med olja.
 2. Salo skärs i tunna skivor, salt vardera, peppar och sätt in i snitten.
 3. Sträng aubergine med bacon på en spett eller sprid på en gitter och baka 20-30 minuter före den rudda och mjuka.

Aubergine med ost på en grill

Äggplanter med ost på träkol är inte mindre välsmakande. Fyllningen i detta fall kompletteras med morötter och gräddfil, som kan ersättas med majonnäs, och istället för morötter använder du bulgarsk peppar eller andra grönsaker. Frukten skärs i halva och något brunt på grillen tills spårets utseende.

ingredienser:

beredning

 1. Aubergine skärs i halva, skära köttet, tillsätt salt och brut lite på grillen efter 20 minuter.
 2. Blanda riven morötter och ost, tillsätt den klämda vitlöken, grönsaker och gräddfilen, sprid massan ovanpå auberginehalvorna.
 3. Låt ett mellanmål över kolen innan smältning av osten och serveras i varm eller varm form.

Aubergine på en grill med malet kött

Äggplantor på elden kan kokas i ett företag med fet köttfärs, vilket resulterar i inte bara läckra och doftande, men också närande och näringsrik mat. Frukt kan göras i form av fat, tar bort massan och fyller arbetsstyckena med köttfärs. När du serverar ett mellanmål sprinkla med riven ost och örter.

ingredienser:

beredning

 1. Aubergine skärs över som ett dragspel, snitten är saltade och lämnas i 30 minuter.
 2. Hackat kött är blandat med hackad lök och vitlök, kryddat till smak och slits i slitsar.
 3. Fyll arbetsstyckena på en spett eller lägg på ett galler och baka till det är mjukt.
 4. När det är klart sprutas ett varmt mellanmål med ost, grönsaker, separat serverad tomat eller någon annan sås att välja mellan.