Hur man laver lök efter plantering?

Det är helt enkelt omöjligt att föreställa oss vårt bord utan Hans Majestät Luke. Låt den gröna maten av denna grönsak ätas endast av de mest desperata råvarorna med de starkaste magarna, men för beredningen av första och andra rätter används den i varje andra recept. Att växa en båge på din webbplats är enkel nog, du behöver bara följa rekommendationerna för att ta hand om det. Oftast oerfarna lastbilsbönder stumpar av frågan om man ska vattna löken efter plantering.

Vattnar de lök efter plantering?

För att förstå hur man ordentligt vattnar löken efter plantering, ska vi göra en liten resa hem till bågarna - till sultrig Asien. Alla växterna där har anpassat sig för att leva under en kort vårs villkor, varefter de sover i väntan på vinterregn. Oavsett vilken sort löken planterades, om den placeras i typiska asiatiska förhållanden, blir det som sina vilda bröder: det kommer att släppa två eller fyra blad, bilda en liten löklök och gå in i viloläge. Det kan inte dras tillbaka av några styrkor från detta tillstånd. Som ett resultat är det ingen fråga om någon skörd av lök. Därför är det väldigt viktigt att löken är bra fuktgivande under de första två månaderna efter planteringen, när glödlampan växer och växer. Men i mognadsäsongen behöver inte lök vattnas, eftersom det kan avsevärt minska dess smak och förkorta hållbarheten.

Hur många gånger vatten jag löket efter plantering?

Som redan nämnts ovan, efter plantering, bör löken vattnas regelbundet under de första 60 dagarna. Hur ofta att producera vattning beror givetvis på väderförhållandena. Om våren och den tidiga sommaren visade sig vara regnig är det inte längre nödvändigt att lökta vattenlökar. Vid torra väder bevattnar lökarna två gånger i veckan, så att jorden på sängen är våt, men inte våt. En sådan dricksordning för lök kan ordnas även av de bönder som kommer till sina tomter endast på helgerna. Ofta än två gånger i veckan behöver lök inte vattna, även om det finns möjlighet till detta. Överdriven fuktgivande lök kommer att orsaka svamparna att aktivera patogenerna hos olika sjukdomar, till exempel peronosporosa-dunmögel.

Sluta vattna löken vanligtvis i mitten av juli, då de flesta av dess sorter redan har bildat glödlampor. Landmärket för vattnets slut är vanligtvis Peter och Pauls fest, firade den 12 juli. Efter denna dag måste lökarna få näringsämnen, och i synnerhet sackaros, på vilken mängd lökens lökkaraktär beror, och dess förmåga att förbli under lång tid utan att förstöra.

Hur korrekt läcker lök efter plantering?

Och slutligen några ord om hur man ordentligt vattnar löken efter plantering. För det första bör vattnet för bevattning vara varmt. Vattenlök med kallt kranvatten kan överdrivas för honom. Det är bättre att inte vara för lat och att samla vatten för dessa ändamål i ett fat, där det kommer att stå och värma upp i solen. För det andra måste du, när du vattnar, se till att vatten inte kommer på bladen och inuti glödlampan. Låt inte lök sprinkla från en vattenburk med en liten sil - fukt på löv och lök kan orsaka svamputbrott. Vid vattning av lökgrödor behöver du inte fukta sängarna själva, men mellan raderna, med 10 liter vatten per kvadratmeter. Marken i gångarna efter bevattning är bättre att täcka. Detta kommer att bidra till att hålla fukt i det så länge som möjligt och samtidigt sakta ned grödan av ogräs .