Moskva bulle

Det finns produkter som smakar som barndom. Det är bara Moskvas bulle. Söt, doftande, toppstänk med socker. Vkusnyatina kommer från barndomen. Nu är dessa inte till salu, så vi ska prata om hur man stupar in i dessa dagar och baka en Moskvas bulle hemma.

Hur man gör en Moskvas bulle?

ingredienser:

beredning

Ett glas mjölk värms upp till ett varmt tillstånd, vi lägger till det i förgrunden jäst och 2 msk. skedar av socker. Alla blandar och lämnar på en varm plats i ungefär en halvtimme. När jästen närmar sig häller vi blandningen i en kastrull, där vi kommer att knäda degen. För detta ändamål är en emaljhink också lämplig, eftersom det kommer att bli mycket test. Vi lägger till den återstående mjölken, den måste också värmas upp. Och i allmänhet bör alla ingredienser i jästdegen tidigare extraheras från kylskåpet, så att de blir lite uppvärmda. Varm deg kommer att passa bättre.

Lägg nu ett glas socker, 2 ägg, salt och blanda väl. Margarin smälter och låt det svalna lite, lägg det till blandningen. Häll sedan i gräddfil och blanda igen. Nu sakta in siktat mjöl, utan att stoppa för att kneda deg. Blandningsprocessen tar dig åtminstone 40 minuter. 20 minuter efter satsens början lägger du till en matsked olja, fortsätt att knäta, tillsätt en annan sked olja i slutet. Därefter sätter degen på ett varmt ställe - gå. När det kom för första gången måste du klämma den och sätta den igen.

Klar deg är uppdelad i bollar, den storlek du väljer själv, desto större boll desto större blir din bulle. Vi rullar den i ett avlångt lager, smörj det med olja och strö med socker. Vik degen på den långa sidan. Vi förbinder kanterna på rullen och riva dem. Medan du håller kanten skär du längs rullen men inte till slutet. Sedan utvecklar vi vår produkt, vi har en bulle i form av ett hjärta.

Vi lägger objekten på ett bakplåt, oljas och ger ytterligare 15 minuter att stå. Baka i ugnen vid en temperatur på 180 grader 25-30 minuter.

Moskva bulle i enlighet med GOST

Som vi sa tidigare har Moskvas bullar kommit ner till oss sedan Sovjetunionens tider. Därefter fanns den enhetliga tillståndsstandarden på vilken dessa bullar var beredda. Detta är receptet vi tar med dig.

ingredienser:

beredning

Enligt GOST utförs förberedelserna av produkterna med en gles och opparad metod. För att förbereda opai är ingredienserna listade i produktlistan.

För den oparmade metoden är introduktionen av alla komponenter samtidigt karaktäristiska. I denna jäst är önskvärt att aktivera i en liten mängd varm mjölk med tillsats av socker. Den rekommenderade initiala fermenteringstemperaturen för testet är 29-31 grader, och fermentationstiden är 120-210 minuter. Med användning av föraktivering av jäst reduceras tiden till 120-150 minuter. Sättet att förbereda Moskvas bulle i form av ett hjärta beskrivs i föregående recept. Men förutom detta ger GOST andra former. För detta, på en snodd bunt, kan du göra inte 1, men 2 eller till och med 3 skåror. Så när du lägger på en bakplåt får du 2 eller 3 kronblad. Innan du bakar, smörjer bullar med ägg och ströts med socker.

Plushka Moskva - ett recept för en brödtillverkare

Förmodligen är den största svårigheten vid framställning av bullar knådande deg. Processen är lång, det tar tid och ansträngning. Det är bra, om du kan laga en deg för Moskvas bunkar i en bakverkare, kommer nästan allt arbete att bli gjort för dig.

ingredienser:

beredning

Alla komponenter sätts i brödmagasins behållare och vi ställer in "Dough" -läget. Tillagningstiden för varje brödtillverkare är annorlunda. I slutet av beredningen tar vi ut degen, det ska vara ganska elastiskt, men samtidigt är det luftigt. Vi bildar bullar på ett av de sätt som beskrivs i tidigare recept. Billets smörjer ägget, strö över socker, sprid på ett smurt bakplåt och låt det gå i ytterligare 25 minuter. Baka i ugnen i 20 minuter vid en temperatur på ca 200 grader. När produkterna började rodna är de redo.