Taklampa

Idag tycker ingen om sitt liv utan elektrisk belysning. Vår bransch skapar ständigt alla typer av lampor, vilket är ett utmärkt alternativ till dagsljus. Sådana takflödeslampor är efterfrågade både för användning hemma och på olika offentliga platser: sjukhus, utbildningsinstitutioner, köpcentra och till och med i produktionsverkstäder.

Dagsljus taklampor - specifikationer

Taklampa fluorescerande - det här är en gasladdningslampa med lågt tryck och en glödladdning i den. Sålunda skapas i lampan ultraviolett strålning som är osynlig för det mänskliga ögat. Och för att göra den synlig, är lampan insida täckt med en fosfor.

I fluorescerande lampor finns det nödvändigtvis en ballastelektronikanordning, med vilken en tillförlitlig tändning av en sådan lampa säkerställs. En speciell enhet förstärker ljusets diffusion, eliminerar lampans blinkning och ökar lampans livslängd.

På grund av hög effekt ökar ljusproduktionen hos sådana nya generationslampor betydligt jämfört med exempelvis konventionella glödlampor. Sådana lampor förbättrar vår färguppfattning, förutom att de värmer upp till högst 60 ° C, därför är de brandbeständiga.

Moderna taklampor med lysrör är mycket ekonomiska. I detta fall rekommenderar experter att välja att belysa två lampor med 36 watt än fyra till 18 watt vardera. För att inte tröttna dina ögon ska du välja en dagsljusstaklampa med matt mattskärm.

Den perfekta analogen av fluorescerande lampor idag är mycket lovande och populära LED dagsljus armaturer. De kännetecknas av en unik låg strömförbrukning, utmärkta parametrar för ljusflöde och hållbarhet. I dem finns ingen ultraviolett strålning, de har slagmotstånd och en hög grad av ljusutgång.

Taklampa med LED-lampa ger en stadig glöd, även om den skiljer sig från naturligt ljus , eftersom det finns en monokrom färgspektrum i denna lampa. Och eftersom LED-lamporna släpper ut ett smalt ljus, då för att belysta rummet jämnt, är det nödvändigt att installera flera sådana instrument samtidigt.