Sloveniens nationalgalleri

Kom till Ljubljana och besök inte Sloveniens nationalgalleri - ett otillåtet utelämnande, eftersom det är landets ledande konstmuseum där det finns ett stort antal forntida målningar. Exponeringsvisning är en otroligt spännande aktivitet och är väldigt populär bland turister.

Historia av skapande och arkitektur

Nationalgalleriet grundades efter Österrike-Ungerns upplösning och skapandet av ett separat kongerik Slovenes. År 1918 var hennes slott Cresia Ljubljana, men ett år senare flyttade museet till en ny plats.

Den moderna byggnaden, som huser Sloveniens nationalgalleri, ligger i stadens centrum. Det byggdes 1896 av borgmästarens ordförande Ivan Khribar, som försökte göra Ljubljana den vackraste av landets bosättningar. Projektet är designat av den tjeckiska arkitekten Frantisek Scarbrot. Först byggde byggnaden kulturcentret "Folkets centrum", och National Gallery ligger nära parken Trivoli .

Byggnaden slutfördes med en ny byggnad i början av 1990-talet, och dess skapare var redan den slovenska arkitekten Edward Ravnikar. Om denna förändring inte slutfördes uppträdde 2001 ett stort glas galleri, som förbinder de två vingarna. Författarna till innovationen är Yuri Sadar och Bostiana Vuga. Byggnaden arkitektur slår fantasin med sin skönhet, majestät och till fullo motsvarar samlingen av målningar lagrade inuti.

Utställningar av National Gallery

I museet samlas målningar av olika stilar och genreanvisningar, skrivna av slovenska och europeiska artister. Samlingen fylldes i 400 år och blev därmed den största i landet. Bland de presenterade målningarna är skrivna på 1500-talet, liksom de moderna mästarnas verk. Museet är inte bara representerat av en permanent utställning, men även tillfälliga utställningar organiseras.

Besökare på galleriet kommer att kunna se sådana kända verk som:

Museet är uppdelat i flera hallar, som var och en är tillägnad en viss konstnärlig riktning, till exempel impressionism, realism, neoklassicism. Förutom en rik samling av målningar kan besökare se skulpturer och statyer av renässansen.

Konstmuseet besöks av tiotusentals turister varje år. Sloveniens nationalgalleri har blivit ett riktigt mekka för fans av europeisk konst.

Användbar information för turister

Galleriet är stängt endast på måndagar och på helgdagar. Resten av tiden kan ses från 10:00 till 18:00, köpa en biljett till 5 € för en periodisk utställning och 7 € för en permanent utställning. Rabatter gäller för pensionärer, barn och studenter. För turister organiseras regelbundna utställningar under ledning av en erfaren guide. Museet har en butik där du kan köpa replika, vykort, varor till barn och till och med smycken.

Hur kommer man dit?

Sloveniens nationalgalleri ligger på Presernoya street, 20, praktiskt taget i centrum av staden, så att du kan besöka den genom att besöka andra sevärdheter i huvudstaden. Från andra delar av staden kan du nå det med kollektivtrafik.