Savica vattenfall

En av de mest färgrika naturattraktionerna i Slovenien är Savica Falls, som ligger nära Bohinj-sjön . Den har en otroligt pittoresk utsikt, på grund av att dess vatten faller ner i en vinkel och bildar en fraktur.

Vad är intressant för Savica vattenfall?

Området där Savica vattenfall ligger är extremt pittoreskt. Turister som guidas turer på dessa platser och visar Bohinjskoe Lake, som ligger i närheten av fallen. Dess område når 3,18 km², så sjön är erkänd som den största i landet.

Efter ett kort avstånd från sjön finner resenärerna sig nära Savica Falls, vilket är en verkligt fantastisk syn. Höjden är ganska liten och är bara 78 m, men samtidigt ger vattnet ett mycket signifikant ljud. För att beundra den vackra utsikten över vattenfallet måste du först klättra på ett berg, det totala avståndet på vägen är ca 5 km.

Savitsa vattenfall har ett mycket ovanligt utseende, vilket beror på skillnaden i vattenflödet. Vid en viss höjd uppstår en fraktur, på grund av vilken en annan vattenstråle bildas och vattenfallet blir dubbelt.

Information för turister

Resenärer som bestämde sig för att beundra Savica-vattenfallet och göra en resa med bil, rekommenderas att komma till berget skydd Savica, som ligger på en höjd av 653 m över havet. Där kan de lämna bilen på parkeringsplatsen.

I närheten finns en souvenirbutik där du kan köpa magneter och andra souvenirer till minne av resan. För ingången till vattenfallet är en måttlig avgift, turistvägen går längs skogsvägen, den är bekväm inte bara för vuxna, men också för barn.

Hur kommer man dit?

För att nå Savica Falls kan du använda två rutter:

  1. För att nå med bil till berget skydd Savica, läggs en asfaltväg sträcker sig från byn Ukants för detta ändamål.
  2. Dra nytta av vandringsleden. Den härrör från hotellet "Zlatorog", då måste du följa den asfalterade vägen och följa särskilda index. Den tid som vägen tar tar ungefär en timme. Längs vägen kan du se många intressanta naturattraktioner, eftersom du måste gå på en stenbro över Mala Savica-floden. På en viss vägsträcka finns ett litet hus med ett observationsdäck bredvid det, där en fantastisk utsikt öppnar sig.