Kupa River

Trots sin lilla storlek är Slovenien rik på sevärdheter , inklusive naturliga. En av dessa är Kupa River. Det fungerar som en naturlig naturgräns mellan Kroatien och Slovenien, eftersom den äger rum i båda länderna.

Vad är floden Kupa?

I Slovenien är Kupa River den högra sidodelarna till Sava. Flodens totala längd är 296 km och bassängen -10,032 km². Källan ligger i den kroatiska nationalparken Risnjak. Bland Kupa största bifloder finns följande: Bra, Clay, Odra, Koran.

Den slovenska delen av floden ligger i det termiska spa Dolenjske Toplice. Fördelarna med Kupa är att dess stränder är ett populärt turistmål. Dessutom är dess vatten rik på fisk, så även en oerfaren fiskare förväntar sig en bra fångst.

Floden Kupa är en av de renaste och varmaste i Slovenien, så vandring och promenader längs flodbädden kommer att ge mycket nöje och nytta. Olika evenemang och underbara semestrar organiseras här, där inte bara lokala invånare, men också Sloveniens gäster deltar.

Till sevärdheterna är floden beror på närvaron av vattenfall och ett bra geografiskt läge. Båda faktorerna lockar turister som kan beundra det vackra landskapet, besöka pittoreska byar och gamla stadsdelar.

I Kroatien, på floden, byggdes hela städer och ett vattenkraftverk under projektet Nikola Tesla. På Sloveniens territorium, i sydöstra delen, är Kupa orörd av människan, därför är det en idealisk plats för vila. Här kan du se omkring 50 gamla dammar eller simma.

Egenskaper av naturattraktioner

Vattnets temperatur på sommaren faller inte under 30 ° C. Att bli bekant med Kupa är bäst på en kanot som kan hyras. Efter att ha gjort forsränning kommer du att kunna se den vilda naturen, rik på olika representanter för fauna och flora. För turister är också cykel eller vandringsleder förberedda.

Bland underhållningsevenemang är kajakpaddling, forsränning eller båtliv också efterfrågan. Banans flod är lugn, så den är idealisk för nybörjare eller oerfarna oarsmen. Att lämna utan souvenir kommer inte att visa sig, därför kommer lokala invånare att visa produkter av traditionellt hantverk - färgning av påskägg.

Hur kommer man dit?

För att komma till floden Kupa är det nödvändigt på den hyrda bilen, eftersom kollektivtrafiken inte går till den.