Hur man lagrar Pekingkål för vintern?

Samla en bra skörd av Pekingkål - en stor fördel av sommarboende. Men här är hur man håller Pekingkålen för vintern inte allt, och några av grönsakerna kan helt enkelt försvinna. För att minimera förluster bör du veta att genom att följa enkla regler kan du öka hållbarheten för denna växt från 1 till 4 månader.

Hur man lagrar Peking kål i kylskåpet?

Den mest optimala för bekvämligheten blir lagring av mjuka grönsaker i köksfacket. Samtidigt finns det alla chanser att hålla henne till nyår och att behaga hushållet med en ny sallad av sin egen skörd för semestern.

Att kål inte går förlorad vid förvaring, är inpackad i matfilm, från tid till annan byter den till en ny. Om bladen är bortskämda, bör du sänka temperaturen i kylskåpet.

När man frågade om det är möjligt att lagra Peking-kål i en frys, är svaret entydigt - naturligtvis ja! Således kommer det att vara möjligt att göra skarpa bråttom, med ett minimum av tid. Det räcker att skära löven med strån, lägg dem i portioner och frys dem. På vintern kan du laga aromatiska soppor från den.

Hur man lagrar Pekingkål i källaren?

En annan metod att hålla färskkål är att sänka den till en kall och fuktig källare. För att grönsakerna inte påverkas av svampens och snigelns aktivitet, är varje huvud löst i matfilm och därigenom stoppas luften. Från tid till annan (ungefär en gång var 2-3 veckor), bör du göra en revision, ta bort ruttna löv och byta film med färska. För förvaring använd kartonglådor.

Förutom konventionella metoder kan Pekingkål också torkas för soppor. För att göra detta, använd en elektrisk torktumlare, och i denna form upptar grönsaken mycket liten plats utan att förlora näringsvärdet.