International Graphic Arts Center


International Graphic Arts Center (MCGS) är ett unikt modernt galleri som har en stor samling samtidskonstobjekt. Mer än 5000 verk av slovenska och utländska författare lagras i mitten.

Centrumets beskrivning och struktur

Den internationella grafiska museet för konster är beläget i Tivolis gamla slott, som ligger i parken med samma namn, som byggdes på XVII-talet på ruinerna av ett medeltida slott. Kontrasten i galleriets och utställarnas lokaler stärker huvuddragen i modern grafisk konst.

MCGS öppnades 1986 på grundval av biennalen av grafik och konsttryck av 20-talet. Initiativtorn för skapandet av centret var Zoran Křishnik, som ville spara en stor samling av tryck och böcker av världsartister med hjälp av galleriet. Alla arbeten skapades under andra hälften av XX-talet, efter andra världskriget. De utgör grunden för samlingen. Det mest kända arbetsområdet för International Graphic Arts Center är grafiska konstbiennalen. Utställningen är en av världens viktigaste händelser när det gäller grafik.

Strukturen i mitten

Förutom galleriet och museet har MCGS rum där grafisk konst skapas och demonstreras:

  1. Utskrift studio . Denna del av mitten är ansvarig för produktionen. Här kan konstnärer skriva ut sina verk med alla moderna metoder. Författare kan också lära sig det tryckta hantverket, studera pressens utveckling och behärska de vanligaste metoderna. I dag är de viktigaste typerna av tryckning som används i Print Studios litografi och silketryck. Det är intressant att studion ursprungligen var tänkt som ett laboratorium där slovenska och utländska konstnärer kunde arbeta med utvecklingen av grafisk konst.
  2. Forskningsrum . Det öppnades något senare än International Graphic Arts Center själv. Intresset i mitten ökade varje år, för många blev grafisk konst en verklig upptäckt, och de ville kasta in sig med huvudet, för vilket det beslutades att öppna studieutrymmet vid Moskva-statens humanitära institut. Idag hålls seminarier och konferenser där. I rummet är det en utställning, som omfattar kända författares arbete, konstmagasiner, affischer, cd-skivor, samt böcker om grafisk konst.

Museumsamling och utflykter

Museet för grafiskt centrum har den största i Slovenien samling av målningar och publikationer skapade efter andra världskriget. I museet finns den enda samlingen av modernistiska tryck i landet. Det finns över 10 000 av dem. Många konstnärer donerade sina bästa verk till museets samling utan kostnad. Centrum för den permanenta utställningen är en samling konstpublikationer, som omfattar:

För att kunna se museet kan du välja ett av följande utflykter:

  1. "Rundturer på utställningar i galleriet" - 45 minuter. En grupp med 5 personer med en guide får lära känna grafikcentret, stoppa i utställningshallarna och forskningsrummet, där en presentation om samtida konst visas. Biljettpriset är $ 4,15. Preferensbiljett (skolbarn, studenter, pensionärer) - $ 2,40.
  2. "Printmaking demonstrationer" - 45 minuter. Turen äger rum på Print Studio där en grupp på 15 personer, under ledning av professionella, deltar i alla faser av pressen och lär sig bekanta sig med metoderna. Biljettpriset är $ 2,50.
  3. "Guidade turer av utställningar och demonstrationer av trycktekniker . " I gruppen inte mer än 5 personer. Under turen undersöker deltagarna de viktigaste utställningarna och lär sig om trycktekniken. Denna rundtur i mitten är perfekt för människor som först lär sig om grafisk konst. Biljettpriset är $ 7,75, den reducerade biljetten är $ 4,15.
  4. "Föreläsningar i studieutrymmet" - 30 minuter. Denna utflykt ger en föreläsning i Learning Room och en introduktion till samlingen presenterad där. Grupp av 10-15 personer. Biljettpriset är $ 1,20.

Hur kommer man dit?

International Graphic Arts Center ligger i centrum av Ljubljana och kan nås med buss. Närmaste station är "Tivolska", den stannar på Route 52.