Historiska centrum av Ljubljana

Resenärer som har befunnit sig i Sloveniens huvudstad rekommenderas att börja sightseeing från en plats som Ljubljana historiska centrum. Staden kallades med rätta "den lilla Prag", tack vare ett antal fantastiskt vackra byggnader och platser i centrum.

Vad ska man se i Ljubljana historiska centrum?

Centrum av Ljubljana, som andra europeiska städer, har en uppdelning i Gamla och Nya Städer. Det ligger i Gamla stan, som ligger på Ljubljanikas högra strand, ligger alla viktiga föremål av antik arkitektur, som är av stort värde för turister. Bland dem är det värt att besöka följande:

  1. Ljubljana Castle ligger på en hög kulle med en imponerande utsikt över Ljubljana. Resenärer kan komma till fots eller genom att använda kabelbanan. Slottets historia går tillbaka till 1200-talet. Dess ägare i olika perioder var dynastier av Spanheims och Habsburgs. Fästningen har överlevt till idag i den form som det existerade sedan 15-talet, då genomfördes vissa återuppbyggnadsåtgärder, till exempel i 1800-talet tillsattes en vakttorn. På fästningens territorium finns det många fascinerande föremål, som inkluderar att besöka olika konstutställningar, möjligheten att klättra upp observationstornet, gå till kapellet, besök Virtuella museet, Time Machine-turnén, där du kan bekanta dig med slottets historia i en mycket intressant tolkning. Under turnén kan du titta på utställningar som berättar om olika historiska perioder. I Rustik Gallery kan du köpa souvenirer till minne.
  2. Torget , uppförd till hedersdoktorn Franz Prešern, där det finns intressanta arkitektoniska strukturer. Anmärkningsvärt är den barocka kyrkan av Annunciation eller Franciscan . Kyrkan har en extremt minnesvärd vacker fasad, utförd i röda och vita toner. Fasans topp är dekorerad med en staty av Jungfru Maria i brons, hon håller ett spädbarn i sina armar och på huvudet finns guldkronor. Interiören är gjord i barockstil och innehåller snidade detaljer med förgyllning. På väggarna finns fresker av Matei Langus gjorda på 1800-talet. Intressant och takmålning Matej Stren.
  3. Skakningen består av tre broar som förbinder floden Ljubljanica. Den första bron var trä och byggdes år 1280, efter en eld, ersattes den av en sten som senare blev central i trebron. År 1929, på grund av behovet av att expandera på grund av det ökade flödet av människor och transporter, beslutades att bygga ytterligare två gångbroar på sidorna av den centrala. Den senare kan flytta inte bara fotgängare, men också speciell transport.

Hur kommer man dit?

Den historiska stadskärnan i Ljubljana kan nås från andra delar av staden med kollektivtrafik, olika busslinjer.