Ljubljana Zoo

Ljubljana Zoo ligger i södra delen av Tivoli Park , i utkanten av huvudstaden. Djurparken är mer som en reserv, eftersom cellerna och aviarierna för djur görs så rymliga och bekväma som möjligt. Dessutom ligger den i en skogsparkzon, som approximerar djurens livsmiljö till sina naturliga förhållanden.

beskrivning

Ljubljana Zoo upptar ett relativt litet område, bara 20 hektar. De är bebodda av cirka 600 djur med 120 arter, inte räknar insekter, som är invånare i Rojnik. Även om reserven ligger mitt i täta skogar och ängar, ligger det bara 20 minuters promenad från centrala Ljubljana.

Zoo grundades 1949. Först tilldelades han en plats i stadens centrum, men två år senare beslutades att flytta parken till utkanten av staden. Först och främst gjordes detta för djurens intresse och utvecklingsperspektivet beaktades. I parkområdet är det mycket lättare att öka djurparken än i staden.

Under 2008 började en större restaurering, under vilken cellerna för djur förstorades. Några av husdjuren har så breda aviaries att de inte ens känner gränserna. Under rekonstruktionen kom nya djur in i djurparken:

Underhållning i Ljubljana Zoo

Huvudstadens zoo lockar sig inte av sällsynta djurarter, utan av dess demokrati. Besökare kan observera djur praktiskt taget i sin naturliga miljö. Under en promenad runt djurparken kan du besöka följande platser:

  1. Inkubator med kycklingar .
  2. Territory of domestic animals .
  3. Representation med marina djur. Vissa "artister" får strykas .
  4. En plattform med utsikt över girafferna och pelikanerna .

På sommaren är Ljubljana Zoo två gånger så intressant som vid andra tider på året, eftersom varje helg i juli och augusti finns fritidsaktiviteter för barn som är inriktade på bekanta med husdjur. Programmet innehåller spel, tävlingar och utflykter. Också i zoo är en utflykt "Photosafari", där besökare besöker platser som vanligtvis är gömda för gästernas ögon. Tyvärr kan du bara se "bakom kulisserna" i zoo en gång om året, men det är inte värt att missa en sådan händelse.

Besök i djurparken

Ljubljana Zoo är öppen året runt. På grund av att det omges av träd är dåligt väder här mycket lättare att bära. Därför är det trevligt att besöka det även på vintern och höstmånaderna. Reservatet är öppet dagligen från 09:00 till 16:30.

Biljettpriserna är följande:

Hur kommer man dit?

Besök Zoo i Ljubljana som en del av en utflykt runt Ljubljana , men då kommer du inte ha mer än 1,5 timmar att inspektera reserven. Om du vill njuta av kommunikationen med djur kan du använda kollektivtrafik. Nära zoo finns en busstation "Zivalski vrt", genom vilken rutt nr 18 går.