Ljubljana University

Ljubljana University är en av de äldsta högskolorna i landet, det representerar inte bara ett vetenskapligt intresse men är också en turistattraktion i Slovenien .

Vad är intressant om universitetet i Ljubljana?

Ljubljana University är en ganska gammal byggnad, byggnadsdatumet för huvudbyggnaden är 1919. Detta var en betydande händelse i stadens liv. Förutsättningarna för skapandet av universitetet fanns i XVII-talet, vid denna tid på bosättningsområdet fanns humanitära och teologiska akademier. Samtidigt var frågan om grunden för universitetet mycket relevant, och 1810, när den franska regeringen var verksam, skapades det första universitetet, det var baserat på den analoga Paris-typen. Det varade dock en mycket kort tid och stängdes snart.

För närvarande är universitetet i Ljubljana ett av de största och mest kända högskolorna i Slovenien med en gammal existenshistoria. I det finns 22 fakulteter, ett högskola, 3 konsthögskolor. Antalet studenter, som årligen studerar här, når 64 000 personer. Universiteten var i många år den enda i Ljubljana, det var tills universitetet grundades i Maribor 1978 och i Primorsk 2001.

Ljubljana University har flera byggnader, men den centrala byggnaden representerar turist- och arkitektoniska värdet. Det ligger i centrum av staden och slår med sin unika arkitektur, som motsvarar stilen i neo-renässans. Förtjänsten i byggandet av byggnaden tillhör arkitekten Josip Hudetz.

Hur kommer man dit?

Ljubljana University ligger i stadens centrum, så du kan ta dig till det med vandring. Från andra delar av Ljubljana kan du komma hit med kollektivtrafik.