Krokodilgård


En krokodilgård (Nairobi Mamba Village) ligger 15 kilometer från Kenyas huvudstad i Nairobi .

Vad ska du se?

Krokodilgården anses vara den största i staten, idag är dess invånare cirka 10 000 krokodiler, olika slags sköldpaddor och netgiraffer. Här finns också en magnifik botanisk trädgård, där akvarier med exotisk fisk och terrarier med ormar, spindlar och skorpioner placeras.

Farmens territorium är uppdelad i zoner där det finns plats för boende av vuxna alligatorer och deras avkommor. Under utflykten av små rovdjur kan du även hålla på dina händer. Dessutom har parken en egen restaurang där du kan prova en mängd krokodil kötträtter, det finns också ett fyrstjärnigt hotell, redo att rymma människor för natten och en souvenirbutik som säljer prylar.

På gårdens territorium kan du flytta självständigt eller förhandla med parkens anställda som kommer att berätta historien om grunden för en måttlig avgift, visa de mest intressanta invånarna och till och med hålla en liten representation med sitt deltagande.

Till noten

Den bekvämaste transporten är en bil som du ska köra på motorvägen Langata N Rd, som tar dig till sevärdheterna . De som önskar kan använda lokala taxibilar eller gå en promenad, som lovar att vara intressant och informativ.

Du kan besöka gården i Nairobi på en lämplig dag från 10:00 till 20:00. Om du inte gillar väsen, föredra du måndag eller tisdag, när gården inte är trångt. När det gäller tiden kommer det bästa alternativet att vara 17:00 timmar, när värmen faller och förutom utflykten kommer det att vara möjligt att observera hur krokodilerna matas. Inträdespriset är 700 kenyanska shillingar.