Nairobi Arboretum Park


I början av 1900-talet byggdes en järnväg i Kenya , och för detta var det ständigt nödvändigt med trä. Sedan beslutade administrationen av staden Nairobi att utföra ett experiment och ta reda på vilka arter av lokala skogsträd som växer snabbast på plantager. 1907 öppnades en park här, kallad Arboretum och representerar ett arboretum.

Allmän information

Parken nöjde den då brittiska guvernören, som beordrade att bygga här statschefens officiella bostad. Byggnaden är ett palats och kallas statshuset (statshus).

De första presidenterna i landet var dock sällsynta här: Jomo Kenyatta - den första ledaren bodde i hans hemstad Gatunda och Daniel Arapa Moi - det andra kapitlet bodde i västra delen av huvudstaden i hans bostad i Woodley-området. Men statens tredje president - Mwai Kibaki - bosatte sig fortfarande i regeringens lägenheter. Nu är det så kallade "vita huset" inte tillåtet besökare, men arboretparkens territorium i Nairobi är öppet för inspektion.

Beskrivning av parken

Ingången till arboretum är gratis, och besöket är möjligt året runt från 8:00 till 18:00. Här, i skuggan av träd, sparas lokalbefolkningen och besökare till huvudstaden i Kenya från dagens heta värme. Parken är väldigt cool, och det omgivande grönområdet gör att du kan andas ren och frisk luft.

I Arboretumsparken i Nairobi finns det upp till tre hundra olika trädslag, det finns cirka hundra arter av alla slags fåglar, och det finns också en liten djurpark. Växter upptar 80 hektar parkland, som sammanväver sig med gångstigar. Det finns ganska exotiska floraarter, som kommer från hela den afrikanska kontinenten.

Parkens territorium är vanligtvis välskött och rent. Visst, på vissa ställen skadade trädens rötter asfalten, så du bör vara försiktig. Ibland kan flockar av apor och skrupelfria besökare lämna sopor efter sig själva, men detta avlägsnas alltid.

Vad ska man göra?

Infrastruktur i parken Arboretum utvecklas ganska bra. Det finns butiker i det som säljer:

Besökare till Nairobi Arboretum Park gillar att komma hit för familjen picnics, lyssna på den underbara sång av fåglar, njut av den natursköna naturen och observera de glada fläckarna av apor, som är ganska många här. Om du vill stanna i tystnad och ensam, slappna av från stadens rörelse och buller, så på arboretums territorium finns avskilda platser och på morgonen och kvällarna älskare av en hälsosam livsstil här jogga och träna. Dessutom hålls festivaler här. Vid denna tidpunkt i parken är det alltid trångt och väldigt roligt. Bjud in Kenyanska kändisar och artister. Besökare kommer hit från hela staden, landet och andra länder.

Arboretum Park i Nairobi är den bästa parken i huvudstaden i Kenya . Det är sant under regnperioden det är inte alltid bekvämt här, eftersom dropparna fortfarande kan droppa från träden under en lång tid, liksom smuts på marken.

Hur kommer man till parken?

Arboretum ligger längs statsvägen, tre kilometer från stadens centrum. Arboretum Park har två ingångar: den första är nära State House, och den andra - nära stopp Kileleshwa. Från centrum kan det nås till fots eller med taxi (priset är ca 200 kenyanska shillingar), såväl som självständigt att hyra en bil. Det finns en privat parkering nära varje ingång.