Byggnaden av parlamentet av den första presidenten i Kenya


I hjärtat av den kenyanska huvudstaden, staden Nairobi , är byggnaden av parlamentet av den första presidenten i staten. Dess centrala entré är dekorerad med ett tecken med inskriptionen, som lyder: "För ett rättvist samhälle och ärliga herrar."

Tidigare och nuvarande

Historien om byggandet av sevärdheterna är mycket intressant, eftersom det tidigaste namnet på byggnaden av parlamentet för den första presidenten i Kenya går tillbaka till XIX-talet. Den allra första byggnaden var tillverkade av trä, och efter att ha betjänat termen ersattes den av en ny, modernare och pålitlig. Denna händelse inträffade 1913. Efter 30 år trodde tjänstemännen att den här byggnaden inte längre uppfyller kraven på det, organiserade byggnadsarbeten, vilket resulterade i parlamentet, som utför arbete idag. Byggnaden är gjord i kolonial stil.

Idag är Kenyas politiska figurer tillgängliga för observation, vem som helst kan gå till parlamentet och se hur deras dag går. Dessutom är turister inbjudna att besöka utflykter som äger rum i parlamentariska gallerier och presentera kulturen och kreativiteten hos den inhemska befolkningen i landet.

Hur kommer man dit?

Du kan nå intressanta platser med bil. Välj motorväg A 104, som ligger i omedelbar närhet av landmärket. Dessutom, i en trettio minuters promenad från den angivna platsen finns det ett kollektivtrafikstopp , så de som önskar kan komma med buss.

Du kan besöka parlamentets byggnad varje vardag från 09:00 till 18:00. Inträde är gratis, men det är värt att få lite pengar med dig om du planerar att besöka en av utflykterna.