Pedikulos - behandling hemma

Pedikulos är ganska obehaglig och äcklig sjukdom, åtföljd av spridda insekter i hårbotten. Många tror att denna sjukdom bara kan hända med hemlösa, men det här är helt fel. Pedikulos kan utsättas för alla. Ibland kan du bli smittad även i kollektivtrafiken, när håret hos en smittad person och en hälsosam kontakt.

Hur man bestämmer om det är pedikulos eller inte?

Ibland får parasiter som faller på det mänskliga håret inte rota där. Dessutom kan insekter som ses på huvudet inte vara löss, men loppor är slumpmässiga besökare från en hund eller katt. "Gäster" lämnar snabbt en ogynnsam miljö för dem, och pedikulär utvecklas inte. De reella symptomen på sjukdomen manifesteras på detta sätt:

  1. Löss och deras ägg finns på hår, kropp och kläder hos en smittad person.
  2. Klåda av olika intensitet i hela huvudet.
  3. Efter inslag av insekter kvarstår blåaktiga spår på huden.
  4. Under insekts krossning hörs ett klick.

Oftast är behandling av pedikulatur hemma ganska effektiv och utan upprepning. Det viktigaste är att göra allt korrekt och regelbundet under den föreskrivna behandlingstiden.

Pedikulos - behandling med folkmekanismer

Idag finns det många olika alternativ för behandling av pedikulos. För detta är det absolut inte nödvändigt att tillgripa apoteksprodukter. Ett bra och effektivt sätt är essentiella oljor av tea tree och lavendel, vitlök och nålar. Allt detta kan köpas på apotek till överkomliga priser eller tillagas hemma:

  1. Essentiella oljor av te träd och lavendel bör noggrant blandas och appliceras på rötterna för åtgärder, i ca två timmar. Det viktigaste är att oljorna är naturliga.
  2. Vitlök låt genom vitlök och få den resulterande vattnet på håret. Lämna i ungefär en timme. Förfarandet kan upprepas flera gånger om dagen för en snabb återhämtning.
  3. Barrinfusion kan sköljas hår efter tvätt. För att göra detta hälls flera grenar av barrträ med kokande vatten och insisterade på tre timmar. Infusionen bör koncentreras.

Pedikulos - rättsmedel för hembehandling

Först måste du köpa ett speciellt schampo i apoteket. Idag är dess mångfald så stor att det lätt kan hittas effektivt och billigt. Tvättning av huvudet med ett sådant läkemedel bör vara minst 10 dagar utan avbrott. Sådan behandling av pedikulos med droger kräver inte mycket ansträngning. Om det inte är möjligt att ägget dödar en infektion och förgiftar insekter, efter det att det har tvättats för att skölja håret. Omedelbart efter tvättning rekommenderas att kamma ut håret med en fin kammussling, så att du kommer att kunna ta bort de flesta parasiterna. Behandling av pedikulos med en vinäger ger inte det önskade resultatet, eftersom maten i matbordet inte är så stark att man förstör levande parasiter och deras lagda ägg. Därför är det bättre Använd komplex behandling. Om du tvätta huvudet med tjära tjära kan du köpa en speciell spray som förstör löss. Detta kommer att hjälpa till att bli av med obehagliga insekter mycket snabbare på bara några dagar. Kom bara ihåg att en noggrann och regelbunden kamning av håret efter varje tvättning är nödvändigt. Det är också viktigt att inte glömma den allmänna hygienen och säkerheten hos andra. Detta gäller för daglig tvätt av saker, baddjursdjur och desinfektion av bostaden (tillräcklig ventilation). Torka damm varje dag och dammsugare så att den oavsiktliga droppe insekten inte återvänder till dig.