National Reserve Mvea


I 200 km från Nairobi ligger en av de många nationella reserverna i Kenya - Mwea . Dess ekosystem är rik och varierande. Att besöka denna park kommer att vädja till dem som inte är likgiltiga mot den vilda naturen i Afrika.

Funktioner i reserven Mvea

Djurreservatet i Mvea representeras av elefanter, flodhästar, buffel, leoparder, svarta sjakaler, olivbavianer, spotted hyenor, Sykes apor. I Mvea finns Gazette Grant, Grevy zebra, Rothschild giraff, randiga gophers, Nile krokodiler och sköldpaddor. Många arter som hittas här är sällsynta och hotade. Och naturligtvis bor många fåglar i parken, inklusive vattenfåglar.

Denna mångfald har blivit möjlig på grund av närvaron av tät vegetation, som är en mat för savannens herbivörer. Det domineras av baobabs och acacias, liksom öppna ängar med sällsynta buskar.

När det gäller underhållning i parken bör det först och främst hänföras till den traditionella för Kenya safari. Det är för att se nära vilda djur i deras naturliga livsmiljö, och de flesta turister kommer hit. Dessutom har du kommit till reserven, du kan rida längs Kamburu-dammen, observera vanor av sällsynta fåglar, beundra flodhästarna som gillar att spendera tid i Hippopunkten vid floden.

Det finns för närvarande inga bekväma turistboenden på Mwea National Reserve, men det finns 7 platser för camping, vilket är mer än tillräckligt för turister som vill stanna här för natten.

Hur kommer man till Mwea?

Du kan komma till Mweas nationella reserv på flera sätt:

Du kan komma till parken från 6 am till 6 pm varje dag. Priset på entrébiljetten är detsamma som i någon annan kenyansk reserv - $ 15. för ett barn och 25 för en vuxen.