Du måste bara besöka denna kattstad, och det är därför ...

Kuching - det här heter kattstaden, som ligger på ön Kalimantan, som ligger i östra Malaysia. Att besöka detta område verkar som att inte bara de gamla egyptierna ansåg detta djur heligt.

Så här kan du se ett stort antal levande katter och många skulpturer några meter höga, installerade på de mest oväntade platserna.

För 200 år sedan fördes Kuchings territorium av en engelsk äventyrare James Brook. När han först satte foten på denna stads land frågade han det lokala vad namnet på denna plats heter. Han tänkte att utlänningen pekade på en gata katt, svarade: "Kuching." Sedan dess började Brooke kalla staden Kuchingom och ställde överallt ett monument till ett mustaschdjur.

Den andra versionen, som är mer plausibel, säger att katterna i mitten av 20-talet räddade den lokala befolkningen från invasionen av råttor. Och förhistorien är detta: myndigheterna bestämde sig för att bekämpa malarial myggor med hjälp av en insektsmedel som i stället för insekter förstörde de flesta av de fyrbenta djuren. Därefter ökade antalet råttor i staden, vilket ledde till att pesten uppstod. Det var då att Kuching importerades speciellt omkring 15 000 katter. Sedan dess ökar staden varje år antalet färgglada monument tillägnad det här mejningsdjuret. Naturligtvis lockar dessa monument många nyfikna turister.

Så mittemot hotellet Grand Margherita Kuching, är en kattfontän som representerar en kolonn i form av ett mustaschdjur. Och nära stadshuset kan du se arkitektoniska kattensemblen.

Graffiti med katter gräver på stadsmurarna, butikerna är fulla av souvenirer med katter. Vid försäljning kan du köpa T-shirts med bilder av dessa populära djur.

Stadens främsta attraktion är kattmuseet. Det presenterar cirka 5000 artefakter i samband med purrs. Dessutom finns det en mummifierad katt från antika Egypten.

Också i Kuching kan du besöka ett café som heter Meow Meow Cat Café.

Men den här vita katten med trådvisare kallas Nick. Under de stora helgdagarna är han klädd i traditionella kläder. Till exempel, för det kinesiska nyåret har Nick en röd väst (som på bilden), för julen är den här stiliga mannen klädd som jultomten och för den traditionella skördefestivalen - i den malaysiska nationella västern.