Träväggdekoration

En populär trend i modern design är en miljövänlig inredning. Idag har dekorationen av väggarna med ett träd i en lägenhet och ett privat hus blivit mycket populärt. Rummet med en trädekoration på väggarna ser attraktiv och original ut. Träinredningen är en synonym för harmoni, värme och mysighet.

Naturligt trä passerar perfekt luft, absorberar överskott av fukt från det. Att avsluta väggarna med paneler av trä kommer att bevara värmen i rummet perfekt och skydda den mot yttre ljud. För att dekorera väggarna används olika typer av trä: björk, valnöt, ek, alder, tall, liksom exotiskt trä.

Typer av träpaneler

Det finns flera sorter av träpaneler som används för väggbehandling. De inkluderar alla kända väggpaneler, blockhus, gusvarblok och några andra. Foder är den mest ekonomiska varianten av väggdekoration. Den är stark, hållbar och snabbt monterad, men tolererar inte fukt och kan påverkas av svamp och mögel.

  1. Blockhouse är en imitation av en logg eller loggar in i ett interiör. Kan göras av lärk, gran, tall, cederträ. I ett rum vars väggar är färdiga med sådant material skapas ett särskilt hälsosamt mikroklimat.
  2. Gusvarblok - en mer modern och dyr typ av träväggar. Den har många olika profiler som perfekt matchar varandra. Med hjälp kan du skapa helt unika exklusiva interiörer.
  3. Väggpaneler från en fil av värdefullt trä anses vara den dyraste typen av väggdekoration. Rummet med sådana väggar ser särskilt ädel, elegant och respektabel ut.

Väggdekoration med trä i inredningen

Inredningen av rum där trädet är färdigt bara en vägg eller ens en del av det ser mest framgångsrik ut. Till exempel i sovrummet är det ofta platsen bakom sängen. Ett sådant rum med en gyllene honungsvägg ovanför sängbäddens huvudgavel ser speciellt mysigt och vackert ut. De återstående väggarna är bäst kvar vit eller målade i ljusa färger.

Skuggan av sovrummets väggar under trädet kan vara brun, rödaktig, med gul eller till och med grönaktig. I dessa fall bör inredningen i rummet väljas med hänsyn till grundskuggan av trä.

Modernt och modernt utseende väggar i huset eller lägenheten, färdig med vitkalkig ek , blekt tall eller vitaska . Till exempel, i vardagsrummet, inredda i retrostil, kommer denna dekoration av väggarna göra inredningen i rummet speciellt original och ovanligt. Väggarna är dekorerade med ett konstgjort åldrat träd och i sådana interiörstilar som land, tappning, gotisk och andra.

Ovanligt och snyggt ser utsmyckning av väggarna med spjut - tunna träelement med olika former. Detta möjliggör till exempel i vardagsrummet att skapa effekten av en bit loghut eller en staplad timmersticka.

Det är mycket harmoniskt i inredningen av trädekorationen av väggarna bredvid andra material. Så, i köket kan du använda efterbehandling av en vägg med ett träd och den andra med en tegel eller sten. Det är lämpligt att avsluta väggarna med trä och kommer att vara i den nu populära industriella loftstilen. Du kan dekorera väggen ovanför arbetsytan i köket med lätta träpaneler, vars nyans upprepas i köksuppsättningen. Om du vill trimma alla väggar i köket under ett ljust träd, kan du måla en av träväggarna, till exempel i en trevlig grön färg, vilket kommer att bli en bra kontrast i inredningen i rummet. Tja, om samma nyans upprepas i något annat element, till exempel, i stolar i barstolar.

Solid och ädel utseende dekoration med väggpanel på kontoret eller arbetsrummet.