Våt palmer av barnet

Alla mödrar oroar sig för sina barn och försöker lägga märke till förändringar i deras tillstånd eller beteende i tid. Och det här är rätt sätt. Ju tidigare sjukdomen uppenbaras desto lättare blir det att bekämpa det.

Ibland märker föräldrar att barnet alltid har fuktiga palmer och fötter. Detta kan vara av olika anledningar. Till exempel, du är i lägenheten är för varmt, eller du är för varmt kläder krummer. Men det kan vara ett symptom på någon sjukdom eller allvarlig patologi. Därför är barnet bättre att visa barnläkaren och rådfråga honom om denna fråga.

Varför har barnet våta palmer?

Svettiga palmer av barnet kan tjäna som en fyrbåt, de första manifestationerna av rickets. Bara inte panik omedelbart, för att ställa denna diagnos behöver du en kombination av symtom. Bland dem:

För att förebygga rickets, förskriv intag av D-vitamin. Det är lämpligt att besöka friska luften och solen oftare.

Handflatan på ett barn med nedsatt termoregulering svettas starkt. Det kan överföras från föräldrarna eller visas på grund av hypoxi. Samtidigt är handflatorna ofta kalla. I framtiden kan du diagnostisera VSD (vegetativ-vaskulär dystoni).

Ibland svettar ett barns palmer inte bara, utan sväller. Detta kan vara en manifestation av en allergi eller en onormal metabolism. Om vattensaltbalansen bryts i kroppen kan svullnaden vara märkbar på ansiktet och benen.

Sammanfattningsvis vill jag önska dina barn hälsa, och du rekommenderar noga, övervaka förändringar i barnets tillstånd.