Järnvägsmuseum


Kenya - är inte bara en spännande safari och bekantskap med det ovanliga för oss avrikanska människors sätt att leva. Att resa runt i landet kan bli mycket mer intressant om du går lite djupare i sin historia och besöker nationella museer . Till exempel är en av dessa platser järnvägsmuseet i Nairobi . Låt oss ta reda på vad det är intressant.

Museets historia

Även under drottning Victoria byggdes den första afrikanska järnvägen. Sedan åkte lokomotiverna längs den och drottningen kom personligen fram till lanseringen av den första resan.

1971 hade Fred Jordan tanken att skapa järnvägsmuseet, som öppnades i Nairobi . Dess grundare, som också var museumets första kurator, arbetade på de östafrikanska järnvägarna sedan 1927, och sedan dess har det samlats in mycket information och intressanta artefakter. Alla berättar om historien om konstruktion och drift av järnvägen som förbinder Kenya med Uganda. Idag kan vem som helst se museets utställning.

Intressanta utställningar av museet

Bland de mest anmärkningsvärda exemplen i kolonialtiden är följande:

En intressant underhållning är en sightseeingtur, som en grupp turister kan göra på ett av de tre historiska lokomotiverna i museet. Detta är möjligt på grund av att skenorna på museet är kopplade till skenorna på Nairobi järnvägsstation. Förresten finns det också ett bibliotek på museet, där du kan studera gamla dokument och fotografier som ägnas åt järnvägsverksamheten.

Hur kommer jag till Nairobi järnvägsmuseum?

I Kenya är vägtransporter vanliga - taxi och bussar. Ring en taxi (helst via telefon från hotellet ), du kan enkelt nå museet från var som helst i staden. Den enda viktiga punkten här är att mängden betalning är önskvärt att förhandla med föraren i förväg, så att det senare inte finns något missförstånd och problem.

När det gäller kollektivtrafik , kör bussar och matata (fastrutter) till Nairobi. Gå till Sellasjagatan, där järnvägsmuseet ligger, på en av stadens sträckor.

Museet, dedikerat till Afrikas järnvägar, är öppet för besökare dagligen från 8:15 till 4:45. Ingången betalas, för vuxna är det 200 kenyanska shillings, och för barn och studenter - dubbelt billigare.