Gravity i buken under graviditeten

En sådan känsla som tyngd i buken med en till synes normal graviditet är känd för många framtida mödrar. Anledningarna till utvecklingen av ett sådant tillstånd hos en kvinna i mycket ställning, och inte alltid är de ofarliga för den gravida och framtida bebisens hälsa. Låt oss prata om de mest populära och försöka lista ut varför graviditeten har svårighetsgrad i buken.

I vilka fall bör denna känsla hos gravida inte orsaka oro?

Ibland är det omöjligt att bestämma vad som orsakade utseendet av en känsla av tyngd i buken under graviditeten. Det första som en framtida mamma ska göra i en sådan situation är att analysera sin kost och mängden mat som ätit dagen innan. Kanske orsaken till detta fenomen är banal övermålning.

När det gäller svårighetsgraden i buken i de tidiga stadierna av graviditeten, kan det under denna tidsperiod orsakas av ett fenomen som toxicos. Samtidigt plågas den framtida mamman ständigt av illamående, yrsel och kräkningar.

Förutom ovanstående alternativ kan en känsla av tyngd i buken med aktuell graviditet följas och på grund av störningar i matsmältningssystemet, särskilt i tarmarna. Med tanke på ökningen av fostrets storlek respektive livmodern är det komprimering av tarmslingorna, vilket leder till att gravida kvinnor upplever uppblåsthet tillsammans med en känsla av tyngd.

När svårighetsgraden och smärtan i buken under graviditeten - ett tecken på patologi?

Om en kvinna är bekymrad över dessa fenomen under ganska lång tid och börjar få en permanent karaktär, måste du snarast kontakta en läkare. Det kan trots allt, om inte ett tecken på patologi, vara en signal för dess utveckling.

Så ofta följer liknande symptom sådana brott som en ektopisk graviditet eller för tidig avlägsnande av placentan, till exempel. I sistnämnda fall ersätts känslan av tyngd i buken under graviditeten gradvis genom att dra smärta i underdelen och utseendet av blodig urladdning från slidan. I sådana fall måste sjukvård lämnas omedelbart.

Om vi ​​pratar om sen graviditet, kan svårighetsgraden i buken också indikera möjligheten till för tidig födsel. I sådana situationer lämnar denna känsla inte kvinnan i mer än 6 timmar i rad, och samtidigt utseendet av blod från slidan, svår stumma smärta, som uppträder periodiskt (som ett resultat av minskning av livmodermometomet). Allt detta slutar med urladdning av fostervätska och början av födelseprocessen.

Således, om den konstanta tyngden i buken under graviditeten observeras inte efter att ha ätit, och inte alls är relaterad till att äta, är det nödvändigt att konsultera en läkare för att bestämma orsaken till detta fenomen.