Lake Rudolph


Lake Rudolph eller, som det också kallas, Lake Turkana - den största alkaliska sjön och en av världens största saltvatten. Det är också den största permanenta sjön i öknen. Lake Rudolph är i Afrika, främst i Kenya . En liten del av den ligger i Etiopien. Storleken på sjön är fantastisk. Det kan lätt förväxlas med havet. Och vågor här kan ganska tävla på höjd med vågor under havs stormar.

Mer om sjön

Sjön upptäcktes av Samuel Teleki. En resenär med sin vän Ludwig von Hoenel kom över denna sjö 1888 och bestämde sig för att namnge den till ära av prins Rudolph. Men över tiden gav lokalbefolkningen honom ett annat namn - Turkana, till ära av en av stammarna. Det kallas också jadehavet på grund av vattenets färg.

Egenskaper av sjön

Området på sjön är 6405 km ², det maximala djupet är 109 meter. Vad är det mer kända Lake Rudolph? Till exempel, det faktum att det finns många krokodiler, mer än 12 tusen individer.

Nära sjön gjordes många värdefulla antropologiska och paleontologiska fynd. En region med rester av de äldsta hominiderna hittades nära de nordöstra kusterna. Därefter namngavs denna zon Koobi-Fora och statusen för en arkeologisk plats. Ytterligare popularitet av denna sjö har skelett av en pojke, som finns i närheten. Skelettet beräknas av specialister ca 1,6 miljoner år. Det här fyndet kallades Turkana Boy.

Öarna

På sjöns territorium finns tre vulkanöar. Var och en av dem är en separat nationalpark. Den största av dessa öar är södern. Han undersöktes av Adamson-familjen 1955. Den centrala ön Crocodile Island är en aktiv vulkan. På norra ön finns Sibyloy National Park .

Hur kommer man dit?

Närmaste stad till sjön är Lodwar. Den har en flygplats, vilket innebär att du lätt kan komma dit med flyg. Men från Lodvara till sjön måste du åka med bil.