Hur fryser du boletan?

Som du vet, för att kunna frysa boletusen på vintern måste du följa vissa regler. Ett viktigt villkor för framställning av en kvalitetsprodukt är valet av svampar. Vi tar ananas från skogen på bordet och undersöker det noggrant. Ormar och gamla svampar kastas omedelbart om de råkar vara i korgen. Små svampar separerade från stora. Inte min! Om svampen tvättas kommer de att förlora både speciell smak och speciell smak. Med hjälp av en skarp kniv rengör vi smuts, vi skiljer gräs och annat sopor. Stora svampar skärs på ett sådant sätt att bitarnas storlek var med en fin svamp.

frysa

Beredda svampar placeras i plastpåsar i små portioner. Var uppmärksam - att svamparna är jämnt rökade bör de placeras i ett paket i ett lager. Täta påsarna tätt, försök att ta bort all luft från dem och lägg dem i frysen. Efter en dag blötläggs svampen tillräckligt så att påsarna kan vikas mer kompakt. Som du kan se är det väldigt enkelt att frysa fräsch boletus.

För att spara tid

Ofta ställs frågan om hur man fryser färdigbuffal. Till exempel på hösten slappar du av i byn och du kan koka eller steka svampar med lök , men på vintern jobbar du, och tillagningstiden är ofta inte tillräckligt. Det finns en väg ut - vi ska berätta hur du fryser boletus hemma för att få en halvfabrikat som bara behöver värmas upp i mikrovågsugn eller i stekpanna.

Fryskokta svampar

Låt oss först tala om hur man fryser kokt boletus.

ingredienser:

beredning

Svampar sorteras, rengöras och tvättas. Vi lägger den i en panna, lägg till lök, laurel, peppar och dill. Koka från början av kokningen i ungefär en kvart i timmen. Vi slänger den tillbaka på en sikt eller en kolander, släng ut allt utom svampar. När all vätska dräner och kokarna kyls, lägg dem i påsar och lägg dem i frysen, så att svampen inte blir fryst i bollen.

Frys stekt svamp

För detta ändamål är stora buffelbaggar lämpliga, vilket i det första fallet enkelt kan sorteras till sidan.

ingredienser:

beredning

De rengjorda svamparna städas, tvättas, klipps ganska fint. Bow shinkle så liten som möjligt. På en välvärmd olja, låt oss passera löken, tillsätt svampen efter några minuter. Stek på hög värme så att all vätska från svampen avdunstas. Solim, peppar. När svamparna blir gyllene, ta bort från värme och kyla. Vi lägger ut svampen på plastbehållare, stänger tätt och placerar dem i frysen. Som du kan se är det mycket enkelt att frysa boletusen för vintern i kylen eller frysen. På vintern koka bara potatis och strö den med kokt eller stekt boletus.