Pumpkomposit för vintern

Trött på att vara nöjd med klassiska komposit av körsbär , vinbär, äpplen ? Varför inte vända sig till recept av pumpkomposit - ovanligt men inte mindre gott.

Recept för kompott av pumpa

ingredienser:

beredning

Pump min, skalla av skalen och frön och skära i kuber. Från ett glas vatten och ett glas socker laga en tjock sirap med tillsats av kanel och kryddnejlika. Vi sätter i sirapbitar av pumpa och koka i 5-10 minuter. Vi tar innehållet i pannan med rester av vatten, vars mängd beror på dryckets föredragna sötma. Koka kompotet i 25-30 minuter, varefter det kan vara fullt omedelbart eller stängt i burkar.

Pumpkomposit med äpple

ingredienser:

beredning

Äpplen och pumpan skalas och utsädes och skärs i stora mängder. Fyll bitarna av frukt med kokande vatten och låt stå tills vätskan helt kyler. Vi lägger den kylda kompoten på elden, koka den, tillsätt socker och laga koka tills den löser sig helt. Häll sedan kompoten på burkarna och rulla upp locken.

Pumpkomposit med apelsin och persika

Kompis för detta recept är bra att dricka direkt efter tillagningen, eftersom det värms varmt och till och med väcker aptiten. Ingen förbjuder dig att förbereda en sådan dryck för vintern.

ingredienser:

beredning

Från socker och vatten, tagen i lika stora mängder, förbereder vi sirap. Pumpa skuren i kuber och koka i sirap i ca 7 minuter. Vi skalar apelsinen från skalen och filmerna, skär köttet i kuber. Zedra, ingefära och te, häll 250 ml kokande vatten och låt i 5 minuter. Aromatisk infusion hälls i sockersirap med pumpa, där skickar vi apelsinbitar och skivad persika. Vi suger sirap med vatten, justerar kompositens sötma till smak. Nu kan drycken släckas och koka, drack omedelbart eller häll över burkar och skördas för vintern.

I stället för apelsin i detta recept kan du använda citrus med en mer levande smak, till exempel citron eller grapefrukt, men i det här fallet måste de koka i sockersirap tillsammans med pumpan.

Förutom grönt te och skal, kommer smaken att ges av en asterisk eller ett par nejlikor.