Vad är mer användbart, jordgubbar eller jordgubbar?

För många människor är jordgubbar och jordgubbar två helt olika bär. Botanik debunk denna myt: Jordgubbar kallas felaktigt trädgårds jordgubbar på grund av den specifika sfäriska formen av bär, som liknar "knölar".

Vad är användbara jordgubbar och jordgubbar?

Experter noterar de stora fördelarna med skogs jordgubbar. Den är rik på glukos, sackaros, askorbinsyra , karoten, pektin. Det innehåller också eteriska oljor och många användbara syror. Allt detta gör att bären kan stå inte bara i samma rad med dietprodukter, men också vara användbar även för allergiska människor.

Läkare - hudläkare och kosmetologer med framgång använder jordgubbar som ett medel för att ta bort fräckor, blekningspotentialer på huden, behandla eksem och beröva. Ett jordgubbsextrakt som läggs till grädden har en positiv effekt på huden, närande och mjukgör det.

Jordgubbar - trädgårds jordgubbar - Skryter också ett stort antal syror (specialister ger speciellt folsyra). I dess sammansättning såväl som i skogsbären finns fiber , element av järn, mangan, zink och krom. Men det är nästan 2 gånger sötare, eftersom det har mer sackaros. Läkarna rekommenderar att man åt minst 3 kg bär på sommaren för att kompensera för alla vitaminer och näringsämnen i kroppen.

Vitaminer i jordgubbar och jordgubbar

Bären innehåller följande användbara ämnen:

Vilket är bättre, jordgubbar eller jordgubbar?

Båda sorter av bär kan användas som läkemedel i kampen mot svagheter, men var och en av dem på egen väg. Så, till exempel, jordgubbar kämpar perfekt med störningar i centrala nervsystemet, gulsot, ont i halsen, hemorrojder. Jordgubb bidrar i sin tur till sjukdomar i matsmältningssystemet, njure och urogenitalt system, ökar immuniteten.

Både jordgubbar och jordgubbar skiljer sig åt i deras fördelar, smak, arom och näringsvärde. Folk läker emellertid i sitt eget svar på frågan om vad som är mer användbart än jordgubbar eller jordgubbar? De uppskattar skogsbär högre, eftersom det har många medicinska egenskaper.