Spicy gurka

Om du redan är lite pallad salta, färska och syltade gurkor, försök sedan laga en ny maträtt - gurkor på koreanska. Det är ganska enkelt, det tar inte mycket tid och du behöver inga exotiska produkter. Gurkor i koreanska passar perfekt som mellanmål för någon andra kurs, och bara i form av en oberoende sallad i speciella tillfällen. Låt oss titta på några recept för att laga gurkor på koreanska.

Spicy gurkor på koreanska

ingredienser:

beredning

Vi tar färska gurkor, tvättar dem i varmt vatten, torkar dem med en handduk, skär av spetsarna och skär dem i små bitar, för det här skär vi varje gurka i 4 stycken i längd och sedan 3 gånger över. Vidare överförs bitar av gurkor till en kastrull, enligt följande, salt att smaka, blanda och lämna i 20 minuter för att marinera. Dra sedan försiktigt den resulterande vätskan, häll ättika på gurkor, tillsätt sojasås och röd varm peppar. Blanda noggrant.

Vegetabilisk olja upphettas i en stekpanna, sedan snabbt bort från plattan och ströts med sesamfrön. Häll nu mycket försiktigt den heta oljan i gurkorna och blanda noggrant. I sista omgången lägger du till sallat, pressas genom en press eller bara hackad vitlök. Återigen är allt blandat och vi tar bort gurkorna på koreanska i kylskåpet marinat i ca 30 minuter. Den färdiga salladen kan förvaras säkert i kylskåp i flera dagar.

Gurkor på koreanska

ingredienser:

beredning

Så, morötter min, vi städar och vi gnuggar på en stor rivare. Med försköljda gurkor skär du av spetsarna och skär dem i flera identiska smådelar. Blanda gurkor med morötter i en djup skål, tillsätt salt, socker, rödjord peppar efter smak och blanda allt grundligt. Vidare pressas in i salladslökan och lämnas för att infilera i ca 5 timmar på en sval plats eller kylskåp.

I slutet av tiden kan aptitretande och krispiga gurkor på koreanska serveras till bordet, ströts med finhackade grönsaker av dill.

Gurkor på koreanska för vintern

ingredienser:

beredning

Hur man lagar gurkor på koreanska? Morötter min bra, vi torkar den med en handduk och rengör den. Sedan gnugga den på ett speciellt rivjärn för att tillverka koreanska sallader. Gurkor tvättas noggrant, torkas, försiktigt trimmas från båda sidorna av svansen och strimla av samma tunna cirklar. Vitlök rengörs från skalen, krossas med en kniv, eller vi passerar genom skabban.

I vegetabilisk olja tillsätt socker, ättika, salt och blanda väl. Nu hakade gurkor och riven morötter sätts i en djup skål, tillsätt vitlök och smaka på kryddor för koreanska morötter. Blanda ihop allt och häll den tidigare beredda marinaden. Vi lämnar salladen i 5 timmar genomvattnad, och därefter sprider vi den i liter rena burkar och täcker med lock. Sterilisera burkarna med gurkor i 10 minuter och rulla. Vi lagrar ett sådant mellanmål i källaren eller kylskåpet.

Som ett akut mellanmål för framtida bruk kan du också laga tomater på koreanska och bärnsten på koreanska . Bon appetit!