Sojabönolja

Olja erhållen genom kemisk (extraktion) eller mekanisk (spinning) väg från sojabönor, har ett rekordinnehåll av näringsämnen och absorberas väl av kroppen. Vid matlagning, använd produkten i en raffinerad form, men använd i kosmetologi orefinerad sojabönolja - den har en brun eller grön sken och en specifik lukt.

Hur användbart är sojabönolja?

Användbara egenskaper hos sojabönolja beror på dess sammansättning. Produkten är 100% fet, innehåller järn, zink, lecitin, vitaminer E (alfa-tokoferol), B4 (kolin) och K (phyllokinon).

Sammansättningen av sojabönolja innehåller fettsyror:

Dessa substanser är mycket effektiva för att förebygga sjukdomar i lever, hjärta, blodkärl, mag-tarmkanalen, neoplasmer. Sojabönolja är användbar vid ateroskleros, eftersom den bekämpar "dåligt" kolesterol, vilket förhindrar att kärlarna blockeras. Produkten bidrar till produktionen av hankön, stimulerar hjärnan, förbättrar metaboliska processer och immunsvar.

Hur man använder sojabönolja?

Den rekommenderade användningen av sojabönolja av läkare är dagligt intag av 1-2 skedar med mat. Produkten har en trevlig smak, så kockar lägger den till sallader, såser, kalla tilltugg. I raffinerad form används produkten för stekning, men disken ger inte en specifik oljsmak, som det är fallet med solrosolja.

Produkten är kontraindicerad:

Sojabönolja för hud

På grund av det höga innehållet av E-vitamin har sojabönolja en föryngrande effekt på huden, näring och gör den silkeslen. Lecitin, som ingår i produkten, främjar bildandet av nya celler och återställandet av barriärfunktionerna i dermis. Det är särskilt viktigt på vintern och sommaren, när huden utsätts för aggressiva väderförhållanden - oljan behåller fukt, förhindrar förväxling och skalning.

Idealiskt är sojabönolja lämplig för torr och normal hud, men fet hud kan skada produkten.

Sojabönolja i hemmet kosmetika

Produkten är användbar för att lägga till någon mask som syftar till näring och fuktighet av huden, liksom fabriks krämer, scrubs och lotioner. Mängden produkt tas av ögat. Till exempel, borttagning smink, kan du lägga en halv sked sojabönolja till bomullsplattan tillsammans med mjölken.

Det är värt att komma ihåg att användningen av sojabönolja för ansiktet i ren form kan orsaka bildning av svarta prickar, men med händerna och kroppens hud kan produkten inte spädas ut.

Mask för mogen hud

Smooth rynkor och återför huden till ansiktstonen hjälper till att maskeras, gjord av:

Ingredienserna maldes tills en uppslamning erhålles, appliceras på grundligt rengjord hud, åldrat i 20 minuter, tvättas av med varmt vatten.

Sojabönolja för hår

Ägarna av torra, benägna att brittleness och håravfall, kan återställa lås till styrka, med all samma sojabönolja. Denna produkt kommer att ersätta eller komplettera olivolja. Särskilt användbart för restaurering hår nästa mask.

Det kommer att ta:

Ingredienserna kombineras, upphettas med ånga, appliceras på hårets rötter. Huvudet är täckt med polyeten, och sedan - med värmare (lock eller handduk). Tvätta oljeblandningen med varmt vatten efter 1 - 2 timmar.